Vágólapra másolva!
A hollandok is formában vannak, ők a Mercedes innovációját, a dupla T-szárnyat használták fel autóik továbbfejlesztéséhez.

A Forma-1 aktuális fejleményeiből merített ihletet a spanyol és a holland rendőrség. A spanyolok Fernando Alonso váratlan kiesését használták fel oktatás céljára a Twitteren. Alonso műszaki hiba miatt már a felvezető kört sem tudta befejezni a múlt vasárnapi Orosz Nagydíjon, és a McLaren Honda annyira hirtelen állt meg, hogy a kétszeres bajnoknak lehúzódni sem maradt ideje.

Az Alicante tartományban található Orihuela nevű település rendőrsége Alonso kiesését felhasználva készített keserédes fotómontázst arról, hogy ha az ember autója hirtelen lerobban az úton, hogyan kell szabályosan, 30 méteren belül kihelyezni az elakadásjelző háromszögeket az autó elé és mögé.

Eközben a hollandiai Kampen rendőreit a Mercedes látványos aerodinamikai fejlesztése, a dupla T-szárny ragadta meg.

„Miután megnéztük az F1-et, a Mercedesnek köszönhetően végre megtaláltuk a módját, hogy a rendőrautónk gyorsabb legyen” – írták a Facebookon a rádióantennából hajtogatott „szárnyról.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!