Vágólapra másolva!
A Renault F1-es programját irányító Cyril Abiteboul szerint semmi értelme nem lenne, ha tényleg leigazolnák Fernando Alonsót, mivel 2018-ban a McLarenhez hasonlóan valószínűleg ők sem fognak harcban állni a világbajnoki címért.

Fernando Alonso jövője az egyik legforróbb téma a Forma-1-ben. A spanyolt évek óta összeboronálják a Mercedesszel és a Red Bull-lal, miután a McLaren évek óta képtelen a tehetségéhez méltó autót adni alá, amiben az erőtlen és megbízhatatlan motor is vastagon benne van.

Nemrég felröppent a pletyka, hogy jövőre visszatérhet a Renault-hoz, de a francia márka sportprogramját irányító mindezt Cyril Abiteboul cáfolta. "Nem gondolom, hogy jövőre a világbajnoki címért harcolhatunk, ezért nem lenne értelme olyan pilótát szerződtetnünk, aki frusztrált a helyzete miatt" - idézte őt a grandprix.com.

Alonso 2005-ben és 2006-ban világbajnok lett a Renault-val Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Szerinte tehát Alonso csöbörből vödörbe kerülne. Azt sem tartja érvnek a szerződtetésére, hogy 2005-ben és 2006-ban velük szerezte mindkét vb-címét. "Nem a múltban élek. A körülmények változnak, nekünk pedig a megfelelő versenyzőre van szükségünk a jövőt tekintve" - nyilatkozta Abiteboul.

A Renault tavaly tért vissza a Forma-1-ben önálló csapattal, egyelőre a középmezőnyben próbálnak megragadni. 2021-re tűzték ki célnak, hogy újra megszerezzék a világbajnoki címet.