Vágólapra másolva!
A Haas csapatfőnöke reméli, hogy közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz, de Günther Steiner arra számít, hogy nem változik a legjobb csapatok összetétele.

Éles határvonal húzódik a szabályváltozásoknak köszönhetően az idei F1-es mezőny első három csapata és a többiek között. A Mercedes és a Ferrari csatája szerencsére szorosabbá vált, alkalomszerűen a Red Bull is bele tud szólni a dobogós helyek alakulásába, a többiek viszont egyelőre reménytelenül nagy hátrányban vannak.

Ausztráliában és Kínában a Haas csapat 1,8 másodperccel volt lassabb a pole-t megszerző Lewis Hamiltonnál, míg Bahreinben Nico Hülkenberg 1 másodpercet kapott Valtteri Bottastól, de a Renault versenytempója ennél sokkal gyengébb volt. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke az F1 hivatalos weboldalának azt mondta, ez a helyzet alapvetően nem fog megváltozni.

Megbonthatatlan triumvirátus? Forrás: AFP/William West

„A középmezőny csapatai elég közel vannak egymáshoz, de valóban jelentős a lemaradás a nagy hármas mögött – ismerte el. – A nagy csapatok, különösen a Mercedes és a Ferrari sokkal előrébb tart a többieknél. A Red Bull is, de szerintem ők kicsit mögöttük vannak. Hogy ez megváltozik-e? Remélem, igen, de

A Haasnál a tavalyi szezonnal ellentétben már mindkét pilóta szerzett pontot az idén, és mivel újabb nagy szabályváltozás nem várható, 2017-ben a fejlesztésekbe is nagyobb lendülettel vágtak bele. Rövidtávú céljuk, hogy egyszerre mindkét autójukat a pontszerzők közé juttassák, akár már Oroszországban, és közben már egy újabb fejlesztési lépcsőn dolgoznak.

A Haasnál igyekeznek, de ők sem hiszik, hogy utolérhetik a nagyokat Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Nem tudom, hogy a többi csapat mivel foglalkozik, de nekünk van egy jó tervünk – mondta. – Szerintem a középmezőny többi csapatával egy szinten vagyunk a fejlesztések mennyiségével kapcsolatban, ez után már azzal kell foglalkoznunk, hogy a minőség is rendben legyen” – vélte.

és a következő ütem még a szélcsatornában van. Amint azt látjuk, hogy jobb lesz, gyártani kezdünk. Emellett természetesen minden versenyre viszünk apróságokat.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!