Vettel formája vészjelzés a Mercedesnek

Forma-1, Sebastian Vettel, Maurizio Arrivabene, Scuderia Ferrari, Ausztrál Nagydíj
VETTEL Sebastian (ger) celebrating with ARRIVABENE Maurizio Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari ambiance winner during 2017 Formula 1 championship at Melbourne, Race Australia Grand Prix, from March 23 To 26 - Photo DPPI
Vágólapra másolva!
Még a német pilóta korábbi csapatfőnöke, Gerhard Berger is megdöbbent a Ferrari és Sebastian Vettel szezonkezdetén. Niki Lauda elismerte, a Mercedesnél bele kell húzniuk az újabb sikerekért.

Meglepetésre három futam után Sebastian Vettel és a Ferrari vezeti a világbajnoki pontversenyt a Forma-1-ben és háromból két versenyen is legyőzték a három éve szinte verhetetlen Mercedest. A Scuderia autója az időmérőkön egyértelműen lassabb az Ezüstnyílnál, futamokon viszont ki tudják használni a Mercedes ballépéseit és az eddigi hiányosságaikat a gumik kezelése terén.

A Mercedes menedzsmentje már elfogadta, hogy az idén valószínűleg nem vezet számukra egyenes út a győzelmekig, de Niki Lauda, a csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke szerint az idén magasabb fokozatra kell kapcsolniuk. „A vészharangok már konganak nálunk – idézte az Österreich című lap. – Aki Bahreinben nyer, bizonyosan előnybe kerül a következő három versenyen.”

Nem csak a Ferrari, Vettel is összeszedte magát Forrás: DPPI/Dppi

A Ferrarinál egyelőre csak Vettel tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel, de a négyszeres világbajnok korábbi csapatfőnökét, Gerhard Bergert ez is meglepetéssel tölti el. A Toro Rosso egykori résztulajdonosa továbbra is nagyra tartja Vettelt.

„A Vettel-faktor eldöntheti az idén a világbajnokságot – jelentette ki a Sport Bildnek. – Én az idei összes fogadásomat elvesztettem volna, mert kételkedtem abban, hogy a Ferrari tényleg megverheti a Mercedest.”

Bahreinben is ő nyert Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A négyszeres világbajnok teljesítményét természetesen nem csak kívülállók, hanem pályatársai is figyelik. Egy névtelenségbe burkolózó F1-es pilóta állítólag azt nyilatkozta, hogy Hamilton már nem harap igazán, és csak addig támaszkodhatott pusztán a tehetségére, amíg a többinél egy másodperccel gyorsabb autója volt,

Vettelt viszont háromtizedes előnnyel már nem lehet megverni.

„Sebastian nagyon összeért az autójával – mondta korábbi mentora, Helmut Marko. – Folyamatosan a határon autózik, de a legkisebb hibát sem követi el, és mindig tudja, mit kell tennie. Egyszerűen élvezi a vezetést, és ilyenkor nagyon nehéz Vettelt legyőzni, főleg úgy, hogy a Mercedes is hibákat követ el.”

Berger a DTM-be csábítja Vettelt

Bergert az idei szezon előtt kinevezték a Német Túraautó Bajnokság (DTM) élére, ezért nem meglepő, hogy egy elejtett félmondattal Vettelt összefüggésbe hozta az új munkahelyével is. Az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva azt mondta, a versenyzőknek „szakítaniuk kell a formaságokkal”, és az F1-es szereplés mellett más bajnokságokban is részt kell venniük.

– emlékezett vissza Berger. – Akkoriban ez lehetséges volt, és mindenki jól érezte magát – tette hozzá. – Biztos vagyok abban, hogy Vettel is szívesen részt venne DTM-versenyeken, ha tehetné. Manapság a pilótáknak sokkal több idejük van, mint régen, mert alig van tesztelés.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!