Vágólapra másolva!
Az első két futamot ki kellett hagynia nem megfelelő erőnléte miatt, de Toto Wolff úgy érzi, már nem lesz akadálya a Bahreini Nagydíjon való részvételének.

A Bahreini Nagydíjon Pascal Wehrlein valószínűleg teljesítheti végre első versenyét új csapatával, a Sauberrel, mivel úgy néz ki, az erőnléte hétvégére eléri a megfelelő szintet. "Elszántan edz, súlyokat emel, és megpróbálja a lehető legjobb formába hozni magát Bahreinre" - nyilatkozta a DPA hírügynökségnek Toto Wolff, akinek a cége a pilótát menedzseli.

"Kizárólag jókat hallok róla és az állapotáról. Úgy értesültem, hogy egyre erősebbnek érzi magát.

Wehrlein januárban szenvedett csigolyasérülést a Miamiban rendezett Bajnokok Tornáján, és ebből kifolyólag nem tudott rendesen edzeni a szezonra. Ez azért volt különösen hátrányos számára, mert az új, a kanyarokban gyorsabb autókkal megnövekedett a versenyzőket érő fizikai terhelés.

Wehrlein visszatérhet a Sauberhez a hétvégén Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A szezon előtti tesztelésbe Wehrlein csupán a második héten tudott bekapcsolódni, s bár még akkor is csak rövidebb etapokat tudott megtenni, úgy tűnt, nem lesz akadálya az Ausztrál Nagydíjon való részvételének. Ott azonban a pénteki edzésnap után közölte csapatával, hogy nem tudja vállalni a további vezetést, ezért az első két futamon a tesztpilóta, Antonio Giovinazzi versenyzett helyette. Ő Melbourne-ben jól ment, a sanghaji hétvégén viszont kétszer is csúnyán összetörte az autóját.

Wehrleint sokan bírálták, amiért visszalépett az első két nagydíjtól, de a Sauber tagjai elismerésüket fejezték ki amiatt, hogy meg merte hozni ezt a döntést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!