Hamilton: Bottasnak nem kell tartania Alonsótól

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Kínai Nagydíj
Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas walks in the paddock in Shanghai on April 6, 2017, ahead of the Formula One Chinese Grand Prix. / AFP PHOTO / Johannes EISELE
Vágólapra másolva!
A finn pilóta szerint a Mercedes kettős győzelmet is elérhetett volna Kínában, de a megpördülése után ezek a remények szertefoszlottak.

Nem indul zökkenőmentesen Valtteri Bottas szereplése a Mercedesnél, miután a finn pilóta megpördült a Kínai Nagydíjon, az 5. helyről visszacsúszott a 12-re, és végül csak a 6. pozícióig tudott felzárkózni. Ezzel a Mercedes értékes pontokat veszített a konstruktőri világbajnokságban, és Bottas is alaposan lemaradt a versenyt megnyerő, és a pontversenyt megosztva vezető Lewis Hamiltontól.

Bottas a Safety Car mögött autózva, gumimelegítős közbén forgott meg, majd a nedves fűről csak nehezen tudott visszaevickélni a pályára. Ő maga azt mondta, ez bárkivel előfordulhat, de rossz érzés, amikor az ember ilyen nagy hibát vét, annak viszont örül, hogy a hétvégén, Bahreinben már lehetősége nyílik kiköszörülni a csorbát.

Bottas hibája nem volt a terv része Forrás: AFP/Johannes Eisele

„Örülök, hogy Bahrein már egy hét múlva lesz, mert a legrosszabb dolog, ha az ember ilyenkor nem gondolja át a történteket. Meg kell értenem, hogyan kerülhetek el ilyesmit a jövőben, aztán tovább kell lépnem. Tudom, hogy a tempóm megvan, és nagy dolgokra lehetek képes az autóval.

A finn pilóta hibája azért volt különösen kellemetlen a számára, mert úgy vélte, akár kettős győzelmet is elérhettek volna Hamiltonnal, mert szerinte gyorsabbak voltak a Ferrariknál, mivel jobban megértették a gumik működését. Ehelyett, bár Hamilton nyert, Sebastian Vettel a 2. lett, és Kimi Räikkönen is célba ért az 5. helyen.

Toto Wolff a verseny után úgy vélte, Bottas jobban teszi, ha gyorsan elfelejti a Kínai Nagydíjat, de még a rajt előtt azt mondta, elégedett azzal, ahogy a csapat új szerzeménye együtt dolgozik Hamiltonnal. Bottas egyelőre csak az idei szezonra kapott szerződést, és a vasárnapihoz hasonló hibák nem tesznek jót a megítélésének, főleg úgy, hogy

az év végén Fernando Alonso is elhagyhatja a továbbra is csak vergődő McLarent.

Hamilton volt már Alonso csapattársa, és Wolff nemrég Vettel esetleges szerződtetésével kapcsolatban azt mondta, hogy nincs üres hely a Mercedesnél. A brit pilóta Sanghajban kijelentette, egy újabb Hamilton-Alonso párosítás „nem fog megtörténni”, és úgy vélte, most kiegyensúlyozottan működik a csapatuk. „Van két kiló súlyunk az egyik oldalon, aztán elvennénk a másikról kettőt, és visszatennénk négyet. Ennek mi értelme lenne? Szükség van az egyensúlyra” – magyarázta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!