Vágólapra másolva!
Túl korán fékezett az utolsó körében, de így is elégedett volt a teljesítményével, és Kínában is szoros csatára számít a Mercedes ellen. Räikkönen alulkormányzottsággal küzdött.

A Ferrari gyorsnak bizonyult a Kínai Nagydíj szombati edzésein, de a döntő pillanatban, az időmérő harmadik szakaszában megint nem tudták maguk mögött tartani Lewis Hamilton Mercedesét. Vettel azonban egy hajszálnyival - 1 ezredmásodperccel - gyorsabb volt Valtteri Bottasnál, így az első rajtsorból kezdheti meg a vasárnapi futamot.

"Remek időmérő volt, nagyon élveztem. Persze még jobban élveztem volna, ha a végén kicsit gyorsabbak lettünk volna - nyilatkozta a német az időmérő után. - Elégedett voltam a körömmel, bár az utolsó kanyarban talán vesztettem egy kis időt -

Vettel szerint lehetetlen megjósolni, mi várható a vasárnapi Kínai Nagydíjon, mert az előrejelzés alapján esős futam várható, és még az erőviszonyokról sem kaphattunk pontos képet. "Szerintem a körülményektől függetlenül gyors lesz az autónk, de az eredményünk attól függ, hogy a többiek mire lesznek képesek - utalt a Mercedesekre. - Az elmúlt években is láthattuk, hogy az időmérőn tudják kihozni a legtöbbet az autójukból, de szerintem holnap közelebb kerülhetünk hozzájuk."

A Ferrari megint közel került a Mercedeshez az időmérőn - katt a galériához! Forrás: AFP/Johannes Eisele

Räikkönen is gyorsnak érzi a Ferrarit

A két élcsapat pilótái közül Kimi Räikkönen végzett a leghátrébb, az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan 4. lett az időmérőn. A Q2-ben még ő futotta meg a leggyorsabb kört, de az utolsó etapban majdnem fél másodperccel elmaradt Lewis Hamilton idejétől.

"Az első próbálkozásom elég rosszul sikerült a Q3-ban, a 3-as kanyarban pedig az egész hétvége alatt küszködtünk, mert még mindig alulkormányzott volt az autóm - mondta a Sky Sportsnak. - Túl sok időt veszítettem ott, és már nem tudtam ledolgozni a hátrányomat. Emiatt csalódott vagyok, de egyébként sokkal jobbnak éreztem az autómat, mint korábban."

A finn hozzátette, komoly gondja az időmérőn sem volt, több kisebb probléma nehezítette meg a dolgát. "Néhány helyen például szükségünk van elegendő tapadásra ahhoz, hogy gyorsak legyünk. Ez nem nagy dolog, de enélkül később tudunk rálépni a gázra, és a szűkebb kanyarokban ez sokat számít, hátrányba kerülhetünk miatta" - magyarázta Räikkönen, aki szerint

a Ferrari gyors, úgyhogy vasárnap "bármi megtörténhet" a futamon.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!