Vágólapra másolva!
Nem járt az összes henger, azért esett ki már a Q1-ben a Kínai Nagydíj időmérőjén. Ricciardo elismeri, hogy a Red Bull hátránya nagyobb a vártnál.

A Red Bull a Kínai Nagydíj időmérőjén ismét szembesült a valósággal: azon a pályán ahol Daniel Ricciardo tavaly fél másodperces hátránnyal a 2. rajtkockát szerezte meg Nico Rosberg mögött, most csak az 5. helyre futotta a tempójából, 1,355 másodperccel a pole-t megszerző Lewis Hamiltontól.

A csapatnál elismerték, hogy jelenleg ennyire képesek.

„Nem érzem úgy, hogy az 5. helynél végezhettem volna előrébb. Nem tehettem volna sokkal többet, a lemaradásunk azonban nagyobb, mint vártam – mondta Ricciardo. – Pedig az igazat megvallva az autónk nem ment rosszul, csak valószínűleg javítanunk kell a teljesítményén. Az 5. hely legalább annyira elöl van, amennyire számunkra lehetséges, és ha holnap esik, innen kezdhetünk valamit."

Verstappennek esélye sem volt az időmérőn - katt a galériához! Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A szemlátomást csalódott Ricciardo hozzátette, hogy bár eddig nem tudták optimálisan beállítani az autóját, ma végre az elvárásainak megfelelően viselkedett. „Többé-kevésbé úgy vezethettem, ahogy szerettem volna, de a Mercedesnél és a Ferrarinál lassabbak vagyunk. A balanszon viszont a délelőtthöz képest sokat javítottunk, az időmérő előtt elvégzett merész módosításaink beváltak" – árulta el.

A Red Bull egyértelműen a harmadik leggyorsabb autó volt: Ricciardo a pálya összes szektorában az 5. legjobb részidőt érte el a Ferrari és a Mercedes pilótái mögött, a williamses Felipe Massára viszont összesen fél másodpercet vert.

Csapattársa, Max Verstappen azonban még a Q1-ből sem jutott tovább. „Kapásból gondjaim voltak, a motoromban nem volt erő. Nem tudom, pontosan mi lehetett a probléma, még vizsgáljuk. Természetesen nem így szerettük volna" – mondta.

Az ifjú holland gondjait vélhetően a gyújtástekercs hibája okozta, a Sky Sports szerint

emiatt a hat helyett csak négy henger járt az autójában.

A Red Bullt irányító Christian Horner azt állította, cserére nem lesz szükség, Verstappen – akinek várhatóan a 17. helyről kell majd rajtolnia – azonban úgy érzi, a Ferrarival és a Mercedesszel esőben sem veheti fel a versenyt.

A kérdésre, hogy ha vizes lesz a pálya, a tavalyi Brazil Nagydíjon bemutatott bravúrra készülhetnek-e a szurkolói, azt felelte: „Hát, azt őszintén szólva nem tudom, erre nem is gondolok. Holnap csak szeretném élvezni a versenyzést. Ha esik, az tényleg jobb lehet nekünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!