Vágólapra másolva!
Nem ez az első eset, hogy Max Verstappen édesapja, a korábbi F1-es pilóta tettlegességbe keveredik, de ezúttal állítólag ő volt az áldozat.

Verekedés miatt riasztották a rendőrséget a roermondi De Weerd klubba, számolt be az 1Limburg című lap, aminek a hatóság is megerősítette, hogy „egy férfi komoly sérülésekkel az arcán megtagadta a távozást, ezért a rendőrség őrizetbe vette”, de még az este folyamán elengedték. A rendőrség szerint a 45 esztendős férfi Jos Verstappen volt.

Verstappen arcán monokli keletkezett, és meg is sebesült. Egy szemtanú szerint minden egy szempillantás alatt történt, a korábbi F1-es pilóta szóváltásba keveredett egy másik férfival, és rosszul jött ki az incidensből, az viszont nem derült ki, hogy ő volt a sértett vagy a támadó. Ügyvédje, Marcel Heuvelmans szerint Verstappen az áldozat volt, és feljelentést fontolgatnak az ügyben.

Jos Verstappenre még emlékeznek a rajongók is Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Az ügyvéd szerint Verstappen azért nem távozott, mert várta, hogy elmenjenek érte, és egyébként is, „ha az ember áldozat, miért kellene elmennie?” – tette hozzá.

Nem ez az első alkalom, hogy Jos Verstappen erőszakos cselekedet részese.

Tavaly édesapja, Frans (Max nagyapja) feljelentette Jost, mert állítólag megverte őt, de később visszavonta a vallomását. 2008-ban bíróság elé is állították a férfit Belgiumban, és azzal vádolták, hogy bántalmazta a feleségét, Sophie Kumpent, Max édesanyját.

A bántalmazás vádja alól felmentették, de bűnösnek találták azért, mert Kumpent üzenetekben fenyegette, és megsértette a korábban megállapított távoltartási határozatot.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!