Vettel a Mercedesnél? Jól hangzik, de nem aktuális

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Brit Nagydíj
05 VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF16-H team scuderia Ferrari action during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 8 to 10, in Silverstone, Great Britain - Photo Antonin Grenier / DPPI
Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint 2018-ra a pilótapiacon több lehetőség is kialakul, de jelenleg a nemrég leigazolt Valtteri Bottas sikerében érdekeltek.

Valtteri Bottast választotta a Mercedes a tavaly hirtelen távozó Nico Rosberg helyére, de a finn pilóta csak az idei szezonra kapott szerződést, ezért tartja magát a pletyka, hogy a világbajnok istálló Fernando Alonsót vagy Sebastian Vettelt akarja megszerezni 2018-ra. Mindketten az idei év végéig köteleződtek el a mostani csapatukkal.

„2018-ban számos alternatíva felmerül, ami érdekes lehet, de most nem vesztegetjük azokra az időnket. Arra összpontosítunk, hogy Bottas elkapja a fonalat” – idézte Toto Wolffot a Stuttgarter Zeitung.

Vettel marad a Ferrarinál, az idén biztosan Forrás: DPPI media/Antonin Grenier

Wolff tavaly bírálta a csapatrádión gyakran mogorva Vettelt, és úgy vélte, hogy a Mercedes akkori pilótái mellett Daniel Ricciardo nyújtotta a legjobb teljesítményt, de elismerte, hogy személyesen jó kapcsolatban vannak, és

el tudja képzelni, hogy Vettel beleillene a Mercedes csapatába.

„Sebastian azonban abszolút lojális a mostani munkáltatójához. Amikor Nico visszavonult, ő egyáltalán nem is érdeklődött az ülése iránt. Csak annyit mondott, hogy ez egy érdekes helyzet. Minden erejével a Ferrarira összpontosít. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő, de hanyagság lenne Sebastiant lehagyni a listánkról.”

Ha tényleg feljavul a Ferrari, nagy csata lehet az idén Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau/Gruppo

Mióta 2010-ben a Mercedes gyári csapattal visszatért az F1-be, ez lesz az első év, hogy nincs német pilótájuk, hiszen Lewis Hamilton brit, Bottas pedig finn. Wolff egyetértett azzal, hogy

jól hangzana, ha a németek négyszeres világbajnoka, Vettel a Mercedest vezetné.

„Csakhogy bármilyen jól is hangzik, most nincs jelentősége. Az ideális az lenne, ha minden jól alakulna Valtterivel és Lewisszal.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!