Mercedes: Nincs csalás, a Red Bull rémeket lát

Forma-1, Valtteri Bottas, Mercedes-AMG Petronas, Barcelona teszt
Valtteri Bottas (Mercedes GP), during day two of Formula One winter testing at Circuit de Barcelona on february 28, 2017 in Montmelo, Spain. Foto: S.Lau | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint semmi új nincs abban, hogy a Mercedes erőforrása az időmérőkön kiugróan nagy teljesítményre képes. Nem fél attól, hogy Melbourne-ben óvást nyújtanak be ellenük.

A hétvégén rajtol az idei F1-es világbajnokság, és az új szabályok szerint épített autók miatt kissé megváltozó erőviszonyok mellett az is érdekesnek ígérkezik, hogy sikerül-e óvás és technikai ügyek körüli vita nélkül megúszni az idénynyitót. Korábban a FRIC néven ismert interlink futómű körül alakult ki töréspont a csapatok között, de a motorok terén is egymásra mutogatnak a gyártók.

Legutóbb a Renault állásfoglalást kért az FIA-tól, mert a Red Bull-lal közösen arra gyanakodnak, hogy a Mercedes a benzin mellett speciális adalékokkal dúsított motorolaj szándékos elégetése révén nyer ki plusz teljesítményt az időmérőkön, de Toto Wolff a La Gazzetta dello Sportnak kijelentette, az ellenfeleik „rémeket látnak”, amikor csalást feltételeznek.

A Mercedes állítja, nem trükköznek Forrás: Picture-Alliance/AFP/S.Lau/Gruppo

„Évek óta van egy olyan beállításunk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy az időmérőn több lóerőt használhassunk. Ebben semmi új nincs. Ausztráliában lehet, hogy óvás lesz, de a Mercedes biztonságban érzi magát.”

A Mercedes 2014 óta nagyon simán nyeri a világbajnokságokat, ráadásul a második legjobb csapat sem állandó, hol a Red Bull, hol a Ferrari autói érnek oda a dobogóra. Wolff az előszezoni tesztek eredményeit látva úgy véli, hogy ezúttal a Ferrari ideje jött el.

„Erős csapat, megfelelő forrásokkal, képzett mérnökökkel és egy lendületes, motivált vezetővel – mondta Wolff a Ferrariról. – Logikus a Ferrari versenyképességére számítani. A teszteken az övék volt a leggyorsabb autó, és rengeteg kilométert megtettek. Vasárnap a Ferrarit a dobogóra várom Ausztráliában, remélem, hogy mi harcolhatunk velük a győzelemért.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!