Verstappen: A Red Bull még nem elég jó a győzelemhez

F1-es teszt, kedd, Forma 1 Max Verstappen
Dutch Formula One driver Max Verstappen from Red Bull during a test drive at the Formula One pre-season testing at the Circuit de Catalunya race track in Barcelona, Spain, 28 February 2017. All formula one teams are testing their new cars over the next two weeks. The new Formula One season starts on 26 March 2017 in Australia. Photo: Jens Büttner/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Max Verstappen szerint az idén bármi lehetséges, de ők egyelőre nem elég erősek a győzelemhez. Ő sem kételkedik abban, hogy a Ferrari fejlődött, ám úgy véli, a Mercedes továbbra is gyors lesz.

Az előszezoni tesztek egyik meglepetése a Red Bull, amely nem tűnt olyan gyorsnak, mint sokan várták. Bár a csapat a Renault motor megbízhatatatlanságával is küszködött, az RB13-hoz pedig várhatóan már Melbourne-ben érkeznek fejlesztések, a köridők alapján a Red Bull egyértelműen a Ferrari és a Mercedes mögé szorult.

„Még várnunk kell, hogy kiderüljön, milyen erősek is vagyunk valójában – nyilatkozta Max Verstappen a De Telegraaf című lapnak. – Alapvetően nem hiszem, hogy már küzdhetünk majd a győzelemért. A szezon során még sok minden megváltozhat, de egyelőre nem vagyunk elég jók ehhez.”

Akad még munka a Red Bullnál Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Buttner

Ez egybevág a Red Bull várakozásával is, ők is arra számítanak, hogy a csapat a későbbiekben lesz igazán versenyképes. Verstappen megjegyezte, hogy a teszteken leggyorsabb Ferrari „az előző években is gyors volt”, de hozzátette, „az idén látható, hogy nagy lépést tettek előre tavaly óta, és mindenképpen a győzelmekért fognak harcolni.

Saját weboldalán hozzátette, hogy a Mercedestől mindenképpen jó teljesítményt vár, a teszteken szerinte csak altattak, ahogy az elmúlt években is tették.

„Azt nehéz megmondani, hogy mi hol állunk. Nem hiszem, hogy mi lennénk a legjobbak, de majd meglátjuk. Ausztrália után tisztában leszünk a nyers tempónkkal, de nem gondolunk arra, hogy ott már a pole-ban lehetünk. Most a Ferrari és a Mercedes is előttünk jár. Remélhetőleg lendületbe jövünk, ahogy tavaly is. Az idén jobbak lehetünk, ehhez azonban keményen kell dolgoznunk.”

Édesapja felcsaphat menedzsernek

Verstappent édesapja, a korábbi F1-es pilóta, Jos segítette a Forma-1-ig vezető – számára – rövid úton, ahol aztán felkarolta a Red Bull. Idősebb Verstappen a De Telegraaf hasábjain elárulta, elgondolkodott azon, hogy más fiataloknak is segít eljutni az F1-ig.

– mondta. – Természetes, hogy kirepült, tudtam, hogy így lesz, de amikor együtt beszálltunk az autósportba, még nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan eljutunk idáig. Hiányzik, ennyire egyszerű” – tette Jos hozzá, aki már Helmut Markóval is beszélt arról, hogy mivel jó kapcsolatrendszere van, belevágna a fiatalok menedzselésébe.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!