Csak Melbourne-ben láthatjuk az igazi Red Bullt

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Barcelona teszt
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 27: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during day one of Formula One winter testing at Circuit de Catalunya on February 27, 2017 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170227-00656 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel viccelődött a Red Bull teszteredményein, Toto Wolff gyorsulást vár az ellenfelüktől, és egy expilóta is arra számít, hogy Adrian Newey még adós a lapok kiterítésével.

A Red Bull a mezőny egyik fekete lova lett az F1-es előszezoni tesztek alapján. Adrian Newey legújabb versenyautójától sokan azt várják, hogy a világbajnoki címre is esélyes lehet, de a Renault motor meghibásodásai mellett a tempó terén sem villantottak nagyot Barcelonában. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ellenfelek alábecsülnék őket.

„Vajon csak fogták a 2016-os autójukat, és szélesebb kerekeket raktak rá? – utalt Sebastian Vettel az Auto Motor und Sportnak arra, hogy az érdekes, lyukas orrkúptól eltekintve a Red Bullon nem lehetett látványos aerodinamikai elemeket látni a tesztnapok során.

Sokan rettegnek a Red Bulltól a mezőnyben, de eddig nem mutattak sokat Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

A korábbi F1-es pilóta, Marc Surer a német Sky-nak kijelentette, az RB13-as „meglepően egyszerű formaterv”, és szerinte „ez azt jelentheti, hogy a Red Bull a Renault motorral abból indul ki, hogy a lóerők terén úgysem tudnak felnőni a Mercedes szintjére.

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója is úgy véli, hogy „az igazi Red Bullt csak Melbourne-ben fogjuk látni”, Lewis Hamilton pedig szintén arra számít, hogy „a Red Bull oda fog érni az elejére”, hiszen „az első versenyre többnyire jelentős fejlesztéseket hoznak.”

Akadtak műszaki hibák is Forrás: DPPI/Florent Gooden

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszont úgy véli, továbbra sem ők az esélyesek. A Speed Weeknek hozzátette, a Red Bullnak többször is problémába botlott az MGU-K-val, s bár a Renault azt ígérte a csapatnak, hogy ezt a második tesztre kijavítják, nem így történt.

Azt sem értik egyelőre, hogy az abroncsaikat miért nem mindig tudják a megfelelő hőmérsékleti tartományba hozni.

„A Ferrari nagyon komoly esélyes lesz – erősítette meg Marko is sokak gyanúját. – „A Mercedesnek mintha gondjai lennének az autó padlólemezével, úgyhogy szerintem az előnyük nem lesz akkora, mint korábban volt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!