Vágólapra másolva!
Látszólag jól megy a Ferrarinak a teszteken, de Sebastian Vettel úgy véli, jobb is lehetne a helyzetük. Nagyon hosszú a feladataik listája, de jobban érzi magát az új autóban.

Megtörte az önkéntes hallgatást a Ferrari, miután a tesztek első két napján nem mondtak semmit a tapasztalataikról. Kedden ki is borult a La Gazzetta dello Sport és a La Repubblica a nyilatkozatstop miatt, de Sebastian Vettel első sajtótájékoztatóját szerdán is elhalasztották az ebédidőről késő délutánra. Vettel első benyomásai pozitívak az új szabályok szerint épült SF70H-ról.

„A versenyző szempontjából minden téren jobb. A fékezéskor és a kanyarvételkor is jobban a tapad. Lassú kanyarokban, amikor gyengébb a leszorítóerő, a gumiktól ered a tapadás. Olyan ez, mint az aszpirin, nagyjából mindent megold. Az összehasonlítás nehéz, mert (az új autó) egy másik állatfaj, egy másféle vadállat” – mondta Vettel a Motorsport.com-nak.

Vettel jó időket autózott, de a lényeg a részletekben rejlik - kattintásra galéria nyílik! Forrás: Scuderia Ferrari

Noha a Ferrari az elmúlt napok során fel tudta venni a versenyt a Mercedesszel a köridők terén, nem volt komolyabb műszaki problémájuk, és rengeteg kilométert megtettek, Vettel mégis úgy vélte, hogy „lehetne jobb is” a helyzetük. Leszögezte, hogy a Ferrarinál mindenki „hajt, mint az őrült, még mindig rengeteg munka vár ránk”, és

még mindig lát területeket, ahol fejlődniük kell.

„Csöndes telünk volt, amikor mindenki próbált arra összpontosítani, ami fontos. Itt is ugyanaz a helyzet: próbáljuk elvégezni a feladatunkat.”

Vettel mondandójának most a szokásosnál is nagyobb súlya volt Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel szerint még mindig nagyon hosszú a feladataik listája, de úgy véli, az új Ferrari sokkal jobb a tavalyinál, és a szabályváltozások is jó irányba mozdították el az F1-et. „Jobb érzés vezetni, mint tavaly, de szerintem mindenki ezt mondja. Mindig jó érzés gyorsabban menni, és keményebben nyomni. Nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy más mit csinál.

Az új helyzet a tavaly gyakran morgolódó Vettel humorát is visszahozta. Amikor arról kérdezték, hogy világbajnok lehet-e az idén, azt felelte, hogy „nincs kristálygömböm, csak két másik golyóm.”

Felnőhetnek a Mercedeshez?

A Ferrari technikai támogatását élvező Haas csapatfőnöke, Günther Steiner viszont azt nyilatkozta Barcelonában, hogy a

Steiner hozzátette, úgy látja, a Ferrari és a Mercedes meglógott, de „a többiek kicsit közelebb vannak egymáshoz a középmezőnyben”, bár ő is hozzátette, hogy „nyilvánvalóan nem láttuk még az autók valós tempóját, de mi lelkesek vagyunk. A pilóták imádják, hogy nehezebb vezetni az autókat, és nagyobb kihívás elé állítják őket. Nekünk minden új, és az emberek szeretik az újdonságokat.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!