Vágólapra másolva!
Az utóbbi idők legviccesebb informatikai fejlesztése a Forma-1 világából: Fernando Alonso saját hangulatjeleket dobott piacra.

Fernando Alonsónak az utóbbi években nem volt része túl sok sikerélményben a pályán – 2013 óta még versenyt sem nyert –, de a humorérzékét szerencsére nem veszítette el. Ezt most éppen azzal bizonyítja, hogy új, mobileszközökön használható emoji-készletet dobott piacra, amelyben a legkülönfélébb érzelmek kifejezésére alkalmas emoticonokat találunk.

Némelyik kifejezetten öniróniára vall, de egyben a McLarennek küldött finom utalásként is felfogható – az egyiken például Alonso a fejét fogva áll lerobbant autója mellett, egy másikon pedig az a két évvel ezelőtti híres jelenet látható, amikor Brazíliában egy kempingszéken lazítva figyeli a pályán zajló akciót.

Az emoji készlet iOS-es és androidos eszközökre is ingyenesen letölthető, de aztán a használata 0,99 euróba kerül, és az eddigi felhasználók körében nem örvend osztatlan népszerűségnek: többen arra panaszkodtak, hogy valójában nem is emojikat, hanem szimpla matricákat tartalmaz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!