Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok szerint Valtteri Bottas leigazolásától függetlenül is elképzelhető, hogy 2018-ban ismét német pilóta ül majd a Mercedesbe, mégpedig Sebastian Vettel személyében. Bottas vb-győzelemre készül.

Valtteri Bottas szerződtetésével sem értek véget a Mercedes pilótafelállásával kapcsolatos találgatások, mert meglepetésre a finn pilóta csupán a 2017-es szezon végéig állapodott meg a világbajnoki címvédő istállóval. Bár a Mercedes szerint Bottas megfelelő jelölt Nico Rosberg helyére, ők is elismerték, hogy jövőre Sebastian Vettel vagy Fernando Alonso leigazolása is felmerülhet.

A mezőny két nagyágyúja az idei szezonra nem volt elérhető, mert szerződés köti őket a mostani csapataikhoz, a Ferrarihoz és a McLarenhez, de ezek az idén lejárnak, és ha nem javulnak az kilátásaik, nem kizárt, hogy veszik a sátorfájukat. Rosberg is elképzelhetőnek tartja, hogy az idén újabb keringő indul az istállók között.

Vettel átülhet a Mercedesbe? Forrás: DPPI media/Antonin Grenier

„Megértem, hogy a Bottas-megoldás ésszerűnek tűnt a Mercedes számára – mondta Rosberg a La Republiccának. –

Egyelőre azonban Bottas kerül Lewis Hamilton mellett a reflektorfénybe. Korábban kiderült, hogy a finn pilóta felkeresi Rosberget, hátha megtudhatja tőle a Mercedes kulisszatitkait, és bár a világbajnok előre visszautasította, hogy felfedje Hamilton ütőkártyáit, Bottas szerint így is hasznos volt beszélgetni vele.

„Régóta a csapattal volt, ezért pontosan tudja, hogy a versenyző szemszögéből miként mennek ott a dolgok.”

Bottas már megtette Forrás: Daimler AG/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Nehéz elmagyarázni, de az F1-ben rengeteg területen zajlik a munka, különösen egy nagydíjhétvégén. Az a legfontosabb, hogy az ember tudja, miként működik egy csapat, hogyan kell együttműködni a tagjaival, hogyan lehet kihozni a legtöbbet az autóból.”

Bottas kijelentette, hogy a célja a világbajnoki cím megszerzése,

és úgy érzi, erre most lehetősége nyílik. Bízik abban, hogy a teszteken sok kilométert megtehet, és a szezon során megbízható, gyors autójuk lesz. Bár Hamilton édesapja korábban figyelmeztette őt, hogy a háromszoros világbajnok kettétörheti a pályafutását, Bottas nem tart ettől.

„Hát, én sem akarnék a saját csapattársam lenni – jegyezte meg. – Nem félek attól, hogy Hamiltonnam szemben kell megméretnem magam. Nemsokára kezdődik a szezon, majd meglátjuk, mi lesz.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!