Rosberg inkább Alonsót szerette volna az utódjának

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Bahreini Nagydíj 2016
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg (R) next to McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso (L) attends the drivers press conference ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Sakhir circuit in the desert south of the Bahraini capital, Manama, on March 31, 2016. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A tavalyi világbajnok már sima nézőként követi az F1-et, ezért izgalmasabbnak tartaná, ha Lewis Hamilton csapattársa Fernando Alonso lenne Valtteri Bottas helyett.

Valtteri Bottast választotta a Mercedes, hogy a világbajnoki cím megnyerése után váratlanul visszavonuló Nico Rosberg utódja legyen Lewis Hamilton oldalán. A közvélemény úgy tekint Bottasra, mint az elérhető legjobb pilótára, mivel Fernando Alonso és Sebastian Vettel nem igazolhatott át. Rosberg elismerte, neki is az tetszene a legjobban, ha Alonso ülne a helyén.

„Oké, most már én is csak egy rajongó vagyok, és a kerítésnek erről az oldaláról könnyű válaszolni – nyilatkozta a spanyol AS-nek. – Mindenki Alonsót mondja, és én is őt említem, mert Hamiltonnal nagy tűzijáték lenne közöttük” – nevetett Rosberg, valószínűleg arra utalva, hogy Hamilton újoncként Alonso oldalán kezdett az F1-ben, és a McLarennél gyorsan összerúgták a port.

Alonso (balra) maradt a McLarennél a 2017-es szezonra Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Szurkolóként jó lenne látni ezt, de a csapat számára nem működne a dolog. Remek megoldást találtak. Bottas gyors és kemény, és bár Hamilton nagyon-nagyon magas szintet képvisel, ezért nehéz lesz legyőzni, én bebizonyítottam, hogy lehetséges” – mondta Rosberg.

Rosberg visszavonulásának híre annyira váratlanul jött, hogy a Mercedes menedzsmentje sem volt felkészülve a pótlására. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója megértően nyilatkozott Rosberg döntésével kapcsolatban, Niki Lauda viszont bírálta a német pilótát, mert nehéz helyzetbe hozta a csapatot. A világbajnok azonban azt mondta, nem dühös Laudára a nyilatkozatai miatt.

Rosberg és Lauda a tavalyi Magyar Nagydíjon Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Nem, ők nagyon tisztelnek engem, és én értékelem ezt. Laudával bonyolultabb volt a helyzet, és bár a sajtóban dühösnek tűnik, én ezt nem tapasztalom a részéről. Személyesen azt mondta nekem, hogy megemeli előttem a sapkáját.

Lauda hivatalosan a csapat ügyvezetői jogkör nélküli elnöke, de Wolff mellett mentorként dolgozik, és közvetít a pilóták, valamint a menedzsment között, olykor provokatív stílusban, de elsimítva az esetleges nézeteltéréseket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!