Ecclestone tagadja, hogy szakadár F1-et szervez

Forma-1, Bernie Ecclestone, Orosz Nagydíj
2835192 04/29/2016 Formula 1 general promoter Bernie Ecclestone in the paddock before the Practice 2 session at the 2016 Formula 1 Russian Grand Prix. Alexey Kudenko/Sputnik
Vágólapra másolva!
Miután árulni kezdte az F1-es részvényeit, pletykák terjedtek el, hogy a volt ügyvezető rivális bajnokságot akar indítani. Összefoglalta, hogy miért úgy vezette az F1-et, ahogy tette.

Közleményt juttatott el a Reutershez Bernie Ecclestone, az F1 tiszteletbeli elnöke, aki hétfőig a sportot működtető cégbirodalom ügyvezetője volt. A 86 esztendős üzletember tagadja, hogy leváltása után ellenfelet állítana az F1-nek.

„Szeretném tisztázni a pletykákat, amelyek arról szólnak, hogy létrehozok egy versenysorozatot, ami az FIA Forma-1-es világbajnokság ellenfele lehet. Ezt a bajnokságot az elmúlt majdnem 50 év során építettem, és erre büszke vagyok. Az utolsó dolog, amit látni szeretnék, az az, hogy kár érje.”

Ecclestone nem építi fel a GP1-et Forrás: RIA Novosti/Alexey Kudenko

Ecclestone sajátos vezetési filozófiával irányította a Forma-1-et, egyebek mellett arról vált híressé, hogy nagyon kemény tárgyalópartner, és az előző többségi tulajdonos, a CVC Capital Partners regnálása idején gyakorlatilag mindent felülírt az, hogy a részvényesek befektetései a lehető legrövidebb idő alatt megtérüljenek. Ezért – bár a csapatok összességében jól kerestek, de nem arányosan – szinte az utolsó fillért is kizsigerelték a sportból.

mert nekem pénzügyi eredményeket kellett felmutatnom a részvényeseknek, ami egy ügyvezető esetében normális eljárás. Az elmúlt évek során ezt teljesítettem, és akkor is, amikor én voltam a cég 100%-os tulajdonosa.”

A brit üzletember távozásával egy korszak lezárul az F1-ben, de a Reutersnek azt mondta, néhány versenyre ezután is ellátogat majd, és egyéb érdekeltségei mellett tanácsadóként az F1 ügyeire is lesz rálátása. Köszönetet mondott a jókívánságokért, amiket kapott, és rámutatott, hogy

tényleg új korszak jöhet a Forma-1-ben a menedzsment lehetőségeinek köszönhetően.

„Nagyszerű lett volna, ha olyan luxusban lehet részem, ami Chase Carey-nek, az új ügyvezetőnek megadatott. Remélem, az F1-et követők megbecsülik ezt, mert Chase szándéka, hogy pénzt áramoltat vissza a sportba.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!