Utcát neveznek el Jules Bianchiról

Jules Bianchi
Marussia's French driver Jules Bianchi looks on in the pits of the Monaco street circuit during the second practice session of the Monaco Formula One Grand Prix in Monte Carlo on May 22, 2014. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
Vágólapra másolva!
A fiatalon elhunyt F1-es versenyző emléke előtt a szülővárosában, Nizzában, az OGC Nice stadionjának közelében tisztelegnek így.

Szülővárosában, Nizzában utcát neveznek el a 2014-es Japán Nagydíjon végzetes balesetet szenvedett Forma-1-es versenyzőről, Jules Bianchiról, aki 2015. július 17-én halt bele a fejsérülésébe. A francia tehetség mindössze 26 évesen hunyt el, miután az esős szuzukai verseny egy sárga zászlós fázisában kicsúszott, és nagy sebességgel egy másik autót mentő munkagépnek ütközött.

Bianchiról utcát neveznek el Forrás: AFP/Alexander Klein

Binachi mindössze 34 nagydíjon állt rajthoz, de komoly hírnévre tett szert azzal, hogy Monacóban pontot szerzett a sereghajtó Marussiával, a jövő egyik nagy ígéreteként tartották számon.

Nizzában a jelenleg Rue du Sapin nevű utca fogja viselni a nevét, amely a helyi futballklub, az OCG Nice stadionja mellett húzódik.

Az átkeresztelésre ünnepélyes keretek között fog sor kerülni január 23-án, a Rue du Sapin és az Avenue Pierre de Coubertin sarkán. Ezen a környéken több utcát is sportolókról neveztek el, az egyiket például Camille Muffat háromszoros olimpiai érmes úszóról, aki egy tévéfelvétel során, helikopterbalesetben hunyt el.

A Tech 1 versenyistálló közben azt jelentette be, hogy az F1-es versenyző emlékére létrehozott, tehetséges fiatalokat támogató Jules Bianchi Society matricáit fel fogja tenni a Formula Renault 2.0 Eurocupban indított autóira.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!