Vágólapra másolva!
Újabb név esett ki Nico Rosberg lehetséges utódjai közül: a Sauber bejelentette, hogy leigazolták Pascal Wehrleint, aki Marcus Ericsson csapattársa lesz 2017-ben.

Újabb ülés kelt el az F1-es mezőnyben, a 22 esztendős Pascal Wehrlein a Sauberhez igazolt, ahol Felipe Nasr helyét veszi át, és Marcus Ericsson csapattársa lesz a 2017-es szezon során. A döntés már régóta várható volt, és ezzel Wehrlein hivatalosan is kiesik a listáról, ami Nico Rosberg lehetséges utódjait tartalmazza.

A Mercedes tesztpilótájaként is alkalmazott Wehrleinnek volt némi esélye arra, hogy Lewis Hamilton csapattársa lehessen, de túlságosan tapasztalatlannak tartották, így egyre valószínűbb, hogy Valtteri Bottas kapja meg a másik Ezüstnyíl ülését. Wehrlein tavaly pontot szerzett az Osztrák Nagydíjon, és az idén ezt rendszeresíteni szeretné.

A Mercedes talált egy helyet Wehrleinnek Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Új csapatnál új kihívások elé nézek, és izgatottan várom az új kalandot. A célunk, hogy megvessük a lábunkat a középmezőnyben, és rendszeresen pontokat szerezzünk. Mindent megteszek, hogy segítsem a Saubert, nagyon várom, hogy mindenkit megismerhessek, és felkészülhessek a 2017-es szezonra.

Bár Wehrleint a Force India, a Mercedes és a Williams is elutasította 2017-re az autógyár – amelynek színeiben megnyerte a 2015-ös DTM bajnoki címet – továbbra is segíti a pályafutását. Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke rámutatott, Wehrlein szerződtetésével a Sauber újabb fiatal tehetségnek ad lehetőséget a kibontakozásra.

A Sauber 2016-ban sokáig a leggyengébb F1-es csapat volt, a tavalyi Ferrari motorral az idén sem lesz sok esélyük Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Wolfram Kastl

„Pályafutása során Pascal megmutatta a tehetségét, formulaautókkal és a DTM-ben is. Tavaly első Forma-1-es évében bizonyította a benne rejlő lehetőségeket a spielbergi Osztrák Nagydíjon megszerzett pontjával. Ennél biztosan több van még Pascalban, és lehetőséget akarunk adni neki, hogy tovább fejlődjön, és az autóversenyzés epicentrumában tanulhasson.

A Sauber tavaly majdnem csődbe ment, de tulajdonosváltás után több szakembert is leigazoltak, újrakezdték a fejlesztéseket, és némi szerencsével – a most eltanácsolt – Felipe Nasr 2 pontot szerzett a Brazil Nagydíjon, így visszaelőzték az addig előttük lévő, és azóta csődbe jutott Manort a konstruktőri világbajnokságban. A svájci istálló 2017-ben a tavalyi Ferrari motorokat használja majd.

Bottas bemutatkozott a Mercedesnél?

Nem sokkal Wehrlein bejelentése után meg nem erősített hírek érkeztek arról, hogy Bottas felkereste a Mercedes főhadiszállását, és bemutatkozott a csapatnak is. Előkerült néhány beállított kép is a finn pilótáról, aki egy korábbi Mercedes előtt pózolt, és az ingujján már megjelent a személyes szponzorának felirata is, de a fotók hitelessége egyelőre nem bizonyított.

A 2017-es mezőny felállása

Mercedes: Lewis Hamilton, (Valtteri Bottas?)
Red Bull: Daniel Ricciardo, Max Verstappen
Ferrari: Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen
Force India: Sergio Pérez, Esteban Ocon
Williams: (Felipe Massa?), Lance Stroll
McLaren: Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne
Toro Rosso: Carlos Sainz, Danyiil Kvjat
Haas: Romain Grosjean, Kevin Magnussen
Renault: Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer
Sauber: Pascal Wehrlein, Marcus Ericsson

Egyelőre nem tudni, hogy a Manor indul-e az idei világbajnokságban, és ha igen, kik versenyeznek majd náluk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!