Bottas nem elég meggyőző, hogy Rosberg utódja legyen?

Forma-1, Valtteri Bottas, Williams Martini Racing, USA Nagydíj
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Valtteri Bottas of Finland and Williams walks in the Paddock during previews ahead of the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2016 in Austin, United States. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Mercedes pilótájának szerződéshosszabbítása fölött bábáskodó Gerhard Berger nagyra tartja Valtteri Bottast, de inkább mást ültetne Nico Rosberg helyére.

Valószínűleg csak idő kérdése, hogy a Mercedes bejelenti Valtteri Bottas szerződtetését Nico Rosberg helyére. A világbajnok istállónál azután lett Bottas az elsőszámú kiszemelt, hogy Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg és a Red Bull pilótái nem álltak rendelkezésre. Kézenfekvő opció lehetne Pascal Wehrlein is, de őt túlságosan tapasztalatlannak tartják a csapatnál.

A korábbi F1-es pilóta, Gerhard Berger úgy véli, ez rossz hozzáállás. Az Auto Motor und Sportnak kijelentette, ő lehetőséget adna Wehrleinnek, hogy egy igazán kiemelkedő autóban megállhassa a helyét a mezőny egyik legjobbja, Lewis Hamilton ellen.

Berger szerint a Mercedes jobban járhatna, ha nem Bottast választaná Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

„Én Wehrleint választanám, hogy megerősítsem a saját pilótanevelő programomat – utalt a Mercedes tehetségkutató részlegére. – Wehrlein mindig is meggyőző benyomást tett. Csak akkor derül ki, hogy milyen jó is ő valójában, ha beültetik őt a legkiválóbb autók egyikébe.”

Bergernek van tapasztalata a fiatal tehetségekkel,

hiszen a BMW Motorsport főnöke volt, amikor Jenson Button bemutatkozott az F1-ben a Williamsnél, majd a Toro Rosso csapatfőnökeként dolgozott, amikor Sebastian Vettel bontogatta a szárnyait az F1-ben. Tavaly baráti segítségként Nico Rosberg szerződéshosszabbításán dolgozott. Most azt pletykálják, hogy a DTM vezetője lehet, de ő azt mondta, nincs erre ideje.

Korábban a Red Bull is javasolta, hogy a Mercedes inkább Wehrleint szerződtesse Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Bottasszal összehasonlítva Wehrlein mindenképpen kockázatosabb, ezért lehet, hogy nem az a bölcs választás, ami először az ember eszébe jut – ismerte el. – Bottast igen nagyra tartom. Gyors, csapatjátékos, kellemes ember, és megoldozott a lehetőségért, hogy bizonyíthasson. Ugyanakkor

Rosberg várható utódja mindhárom szezon során jobban szerepelt Massánál – aki valószínűleg visszatér a Williamshez, hogy helyettesítse őt -, de futamgyőzelmet egyikük sem tudott szerezni, és közös időszakuk egyetlen pole pozícióját is a brazil pilóta szerezte a 2014-es Osztrák Nagydíjon.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!