Társoldalunk:

Hamilton csapattársának lehetetlen feladata lesz

2017.01.05. 18:38

A korábbi versenyző, Roberto Merhi szerint hiába ülhet be a Mercedesbe, ahhoz, hogy világbajnok legyen, Hamiltont kellene legyőznie, amire a mezőnyben szinte senki nem lenne képes.

Érdekes megállapítást tett az egykori F1-es versenyző, Roberto Merhi, aki egyébként mindössze 13 nagydíjat húzott le a Marussiával, még 2015-ben. Célzott rá, hogy noha a Mercedeshez bekerülni óriási lehetőségnek tűnik, valójában szinte lehetetlen küldetéssel jár:

Nico Rosberg utódja hiába kap gyors autót, ha világbajnok akar lenni, előbb le kell győznie Lewis Hamiltont.

„Nyilván! – felelte Merhi az As kérdésére, hogy örülne-e egy ilyen ajánlatnak. – Például azért, mert a vb-cím megszerzéséhez elég lenne lenyomnom Hamiltont. De ez kábé olyan, mintha azt mondanák, hogy van egy hely a McLarennél, és nincs más dolgom, mint legyőzni (Fernando) Alonsót! Örülnék, ha ott versenyezhetnék, de ezeken a srácokon felülkerekedni? Na, az már egy másik történet."

Úgy tűnik, a Mercedes már eldöntötte, hogy Valtteri Bottas lép Rosberg helyére. A finn versenyző az utóbbi három szezon során meggyőzőbben teljesített williamses csapattársánál, Felipe Massánál, de Merhi nem sorolja őt azok közé, akik képesek lehetnek elbánni Hamiltonnal.

Legyőzni Hamiltont? Nem lesz gyerekjáték!Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

„Bárki kerül a Mercedeshez, egyszerűen csak le kell győznie Hamiltont, ami azonban majdnem lehetetlen – vélte a 25 éves spanyol. – Rosbergnek a harmadik próbálkozásra sikerült, tehát időre volt szüksége ahhoz, hogy mindent tökéletesre csiszoljon, és a megbízhatóság is fontos volt.

(Jenson) Button (2011-ben) legyőzte Hamiltont, amikor Lewisnak pocsék éve volt, de erre a jelenlegi mezőnyből szerintem kizárólag Alonso lenne képes."

„Igen, Nico megcsinálta, és nem is állítom, hogy a szerencsének köszönhetően, bár kétségkívül kellett hozzá, hogy néhány dolog kedvezően alakuljon számára."

Merhi nem érti, a Mercedes miért szólt rá Hamiltonra az abu-dzabi idényzárón, hogy gyorsítson fel, amikor feltartotta Rosberget, hiszen már sem a konstruktőri, sem az egyéni vb-címük nem forgott veszélyben.

A Max Verstappent övező tömeghisztériától pedig nem ájult el: szerinte korai a jövő nagy sztárjának kikiáltani a holland tinédzsert, aki a Toro Rossótól a Red Bullhoz átkerülve rögtön megnyerte a Spanyol Nagydíjat. „Max jókor volt jó helyen – jelentette ki Merhi. – Kétség sem férhet hozzá, hogy remek versenyző, de az is igaz, hogy minden klappolt számára."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!