Az F1 még közelebb került a tulajdonosváltáshoz

Forma-1, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Max Verstappen, Red Bull Racing, Belga Nagydíj, rajt
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2016, Grand Prix of Belgium, #6 Nico Rosberg (GER, Mercedes AMG Petronas Formula One Team), #33 Max Verstappen (NLD, Red Bull Racing), #7 Kimi Raikkonen (FIN, Scuderia Ferrari), #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), start, mass, Masse, Menge, viele, many
Vágólapra másolva!
A Liberty Media megállapodott az adásvétel finanszírozásáról több befektetői csoporttal, összesen 1,55 milliárd dollár értékben.

Idén új gazdára talált a Forma-1, és a tulajdonoscsere folyamata szeptemberben kezdődött meg azzal, hogy a Liberty Media megvette a részvények 19,1 százalékát.

A teljes, 8 milliárd dollár értékű adásvétel befejezéséhez a Chase Carey által vezetett cég újabb befektetőket vont be, amelyek 1,55 milliárd dollárral járulnak hozzá a tranzakcióhoz.

Ezt szerdán délután jelentették be. "Ugyanúgy lelkesednek a sport iránt, mint mi, és támogatják a szándékunkat a fejlesztésére, bővítésére, hogy ebből a szurkolók, a csapatok, a szponzorok és a tulajdonosok egyaránt profitáljanak - nyilatkozta a befektetőkről a Liberty vezérigazgatója, Greg Maffei. - Nagyon várjuk, hogy befejezzük az adásvételt 2017 elején."

A Liberty egy lépéssel közelebb került az F1 átvételéhez Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

A befektetői körbe a Coatue Managementet, a Shaw Group-ot, a JANA Partnerst, a Ruane-t, a Cunniff & Goldfarb-ot, a Soroban Capital Partnerst, az SPO Advisoryt és a Viking Global Investorst vonták be. E cégek a Liberty törzsrészvényeinek megvásárlásával járulnak hozzá az üzlethez, darabonként 25 dollárt fizetnek értük.

- vélte Carey.

A Liberty egyúttal megerősítette, hogy az igazgatótanácsának tagjai közé bekerül az eddigi résztulajdonos, a CVC Capital Partners egyik képviselője is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!