Vágólapra másolva!
Nem adja fel, több csapattal is tárgyal. Vigaszt jelentett neki, hogy a Renault gyengén szerepelt, miután útilaput kötöttek a talpára.

Pastor Maldonado öt szezont húzott le a Williamsnél és a Renault-előd Lotusnál, mielőtt idén állás nélkül maradt a Forma-1-ben. A visszatérését a mezőnybe nehezíti, hogy hazájában, Venezuelában súlyos gazdasági problémák vannak, így elvesztette az állami olajvállalat, a PDVSA támogatását.

Ennek ellenére abban bízik, hogy jövőre szerződést kap valamelyik csapattól

– ez legfeljebb a Manor vagy a Sauber lehet, mivel nem valószínű, hogy a Mercedes vele tervezné pótolni Nico Rosberget. A Manornál még két, a Saubernél egy hely kiadó.

Újra az F1-be készül Maldonado Forrás: Lotus F1 Team

"Tárgyalok néhány istállóval, és optimista vagyok - nyilatkozta Maldonado az F1Latam.com-nak egy kolumbiai autóversenyen. - Sajnos a körülmények úgy hozták, hogy kiszorultam a Forma-1 világából, és oda sosem egyszerű visszajutni. Azonban keményen dolgozunk, és remélem, hogy a következő hetekben jó hírekről számolhatok be."

A most 31 éves Maldonado közismert autóromboló hírében állt, F1-es karrierjének végére néhány tréfás kedvű szerkesztő készített egy külön honlapot is, amelyen meg lehetett tudni, hogy az adott napon karambolozott-e. Az alábbi tweetben pedig egy korábbi sorstársa, Taki Inoue poénkodott azon, hogy Maldonado épp megérkezett tárgyalni a Mercedeshez.

A venezuelai 2012-ben, a Spanyol Nagydíj váratlan megnyerésével érte el eddigi legnagyobb sikerét. A Renault az idei évtől nem számolt vele a gyári istállójánál, de azt mondja, némi vigaszt jelent neki, ahogy a csapat szerepelt.

"Először nehéz volt lenyelni, hogy nem lehetek a Forma-1-ben, de a Renault teljesítményét látva jobban érzem magam - ismerte el. - Több középmezőnybeli csapattal is tárgyalok, és remélem, ott lehetek a rajtrácson Ausztráliában. Nyilván nem zárom ki, hogy egy másik sorozatban versenyezzek, de az F1 az elsődleges."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!