Massa jövőre egész évben versenyezni akar

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Felipe Massa
Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa gestures as he leaves his car at the end of the qualifying session as part of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 26, 2016. Lewis Hamilton will start on pole for the Abu Dhabi Grand Prix title showdown after the defending champion bettered his Mercedes teammate Nico Rosberg in qualifying. Red Bull's Daniel Ricciardo came in third to start on the second row at Yas Marina where the Australian is joined by the Ferrari of Kimi Raikkonen. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Nem opció számára, hogy sokáig otthon heverésszen, és versenyezni sem alkalomszerűen szeretne. Még nem tudja, melyik sorozatban folytatja karrierjét, de határozott elképzelései vannak.

Tizenöt szezon után Felipe Massa az idén búcsút intett a Forma-1-nek. A népszerű brazil, aki a Saubernél, a Ferrarinál és a Williamsnél összesen 252 nagydíjon vett részt, azt mondta, a folyamatos hajtás után néhány hónapig a kikapcsolódásé lesz a főszerep az életében, de hamarosan kitalálja, mihez kezd magával. A bukósisakot még biztosan nem akasztja szögre.

"Először is muszáj pihennem. El kell töltenem némi időt otthon, kiélvezve, hogy nem kell a szimulátorban dolgoznom vagy megbeszélésekre mennem" - idézte őt az Autosport.

Ez nem lenne jó, és találni is fogok valamit."

Massa tovább szeretne versenyezni valahol Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"Egy rendes bajnokságra, egy teljes szezonra hajtok. Még nem döntöttem el, hol folytatom, de elég határozott elképzeléseim vannak. Teljes mértékben készen állok, hogy egy másik sorozatban folytassam a versenyzést. Ismertem olyanokat, mint Michael (Schumacher), akik nem voltak hajlandók erre, és inkább motorozni kezdtek, vagy ilyesmi. Én viszont nem látom okát, miért ne folytatnám azt, amit szeretek, vagyis vezetni."

Azt kizárta, hogy az Indy500-on rajthoz álljon, a Le Mans-i 24 órás viadal ellenben érdekelné.

Kijelentette, hogy eddigi kollégáival is tartani tudja a kapcsolatot. "El fogok látogatni néhány F1-es futamra. Nem mindegyikre, de mondjuk (évente) öt-hatra, és talán elvállalok néhány munkát is az ismertségemmel, például vállalatok nagykövete lehetek" - nyilatkozta Massa.

A Forma-1-től visszavonuló sikeres versenyzők jelentős részének kommentátorként, szakértőként is lehetősége van visszatérni a világbajnokság körforgásába.

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds méltatta a brazilt, aki 2014-ben került a csapathoz. "Megmutattuk, hogy képesek vagyunk leigazolni egy élversenyzőt, akit jól megfizethetünk, amiért elvégzi a feladatait. (Massa) kiváló hangulatot hozott a csapatba. Tényleg részt vett az építkezésben, a hangulat javításában, és jól versenyezve sok pontot szerzett.

- mondta róla.

Massa a Williamsszel öt futamon állhatott dobogóra, és a 2014-es Osztrák Nagydíjra a pole-t is megszerezte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!