Vágólapra másolva!
A csapat főnöke utólag hibának tartja, hogy megpróbálták befolyásolni Hamilton tempóját Abu-Dzabiban, de ettől függetlenül még mindenképpen elbeszélgetne vele.

A Mercedes újabb vargabetűt tesz Hamilton abu-dzabi parancsmegtagadása ügyében. Először úgy nézett ki, hogy a brit komoly fejmosást fog kapni, amiért többszöri felszólítás ellenére sem követte a kapott utasítást; egyes brit lapok azt sem zárták ki, hogy ajtót mutatnak neki. Niki Lauda nemrég azt mondta, a Mercedes már lezártnak tekinti a témát, Toto Wolff csapatfőnök viszont azóta kijelentette: Hamilton mégsem kerülheti el a kihallgatást az ügyben.

"Házon belül még át kell beszélnünk - nyilatkozta a DPA hírügynökségnek. - Az utóbbi napok eseményei után azonban már nincs akkora prioritása az ügynek, mint korábban."

Ezzel Nico Rosberg visszavonulására utalt, aminek következtében egy új versenyző leigazolása vált az istálló legsürgetőbb teendőjévé.

Hamilton bűne az volt Abu-Dzabiban, hogy az élen haladva, saját érdekeitől vezérelve szándékosan feltartotta csapattársát, hátha megelőzik ketten is. Ezzel ellőtte utolsó puskaporát a vb-címért vívott küzdelemben, a Mercedes azonban aggódott, hogy emiatt elbukhatják a győzelmet.

A Mercedesnél megbánták, hogy beleszóltak a versenybe Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

Wolff most már hibának gondolja, hogy Hamiltontól megkövetelték a tempó fokozását.

"A pillanat hevében néha rossz döntéseket hozunk. Úgy fogtuk fel, hogy azon a versenyen is ugyanannyi pontot osztanak, mint a többin, és nyerni akartunk, azt pedig nem mérlegeltük, hogy mi forog kockán a versenyzők számára - ismerte el a Sky Sportsnak. - Másképp kellett volna kommunikálnunk.

"Ami biztos, hogy jövőre új szintre akarunk lépni az értékrendünkkel, a versenyzési filozófiánkkal, és ebből a szempontból sokat kell tanulnunk az Abu-Dzabiban történtekből. A következő hetekben összedugjuk a fejünket, hogy jó kiindulási alapot találjunk, és minden felett az áll, hogy egyértelmű feltételeket határozzunk meg mindkét pilótának."

Nem Hamilton dönti el, ki lesz a csapattársa

Rosberg utódját még keresik: több megoldás közül választhatnak, Pascal Wehrlein vagy Esteban Ocon előléptetésétől kezdve valamelyik sztárpilóta, például Fernando Alonso megkaparintásáig. A csapatfőnök közölte, hogy Hamiltonnak nincs közvetlen beleszólása ebbe, csak tájékoztatni fogják a döntésről.

"Ezzel kapcsolatban viszont "nagyon fontos, hogy jó környezetben tartsuk - mondta Wolff.

Hamilton korábban azt fogalmazta meg elvárásként új csapattársával szemben, hogy elhivatott legyen és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!