Vágólapra másolva!
Amint az F+1 Blogon már két hónappal ezelőtt megírtuk, 2018-tól visszatér a Forma-1-be az egyik legnagyobb múltú verseny, mégpedig a Paul Ricard-on.

Egy exkluzív információ alapján blogunkon, az F+1-en már október elején beszámoltunk róla, hogy 2018-tól újra lesz Francia Nagydíj, mégpedig a Paul Ricard-on. Ezt jövő hétfőn várhatóan egy sajtótájékoztatón jelentik be hivatalosan, de már megerősítette Bernie Ecclestone is.

„Igen, azt hiszem, sor fog kerülni rá. Valószínűleg a Német Nagydíjnak fenntartott időpont magasságában" – mondta a Reutersnek.

Az 1983-as Francia Nagydíj Forrás: Renault

Ez július végét jelenti. A Németországra tett utalás azért bír jelentőséggel, mert az idén hiába lett egy német tulajdonú csapat német versenyzője a világbajnok, az országban jövőre megint nem rendeznek majd futamot. A vetésforgószerű rendszerben soros Nürburgring ugyanis nincs elég jó anyagi helyzetben hozzá, Hockenheim pedig úgy nem volt hajlandó átvállalni a házigazda szerepét, hogy ez gazdasági kockázattal járt volna.

Franciaország visszatérése különösen jól jön az F1 számára egy olyan időszakban, amikor más helyszínek, köztük Malajzia és Szingapúr, hátat fordítanának a világbajnoki sorozatnak.

Az európai országba legutóbb 2008-ban utazott el a mezőny, akkor már 18. éve Magny-Cours adott otthont a nagydíjnak. A Paul Ricard-on 1990 óta nem rendeztek F1-es versenyt, tesztet viszont annál többet.

A modern, alakítható vonalvezetésű pálya egyébként Ecclestone családjának tulajdonában van, de ő azt mondta, a promóter más lesz, bérelni fogja tőlük a létesítményt.