Vágólapra másolva!
Állítólag egy órán át nem engedték be a szezonzáró helyszínére, mert nem hagyta, hogy kesztyű nélkül vizsgálják át a hátizsákját. A helyszínen tartózkodó kollégák szerint azonban a sztori gyenge lábakon áll.

Német sajtóértesülések szerint Sebastian Vettelt egy órán keresztül nem engedték be csütörtökön a szezonzáró helyszínére, a Yas Marina Circuit-re, miután összerúgta a port a biztonsági őrökkel. A Ferrari pilótájának az nem tetszett, hogy

amikor be akart lépni a pálya területére, a személyzet egyik tagja kesztyű nélkül próbálta átvizsgálni a hátizsákjának tartalmát a biztonsági ellenőrzésnél.

Két verzió is kering arról, hogy ezután mi történt: az egyik szerint Vettel elvesztette a nyugalmát, és meglökte az ellenőrzést végző őrt, a másik szerint csupán nem engedte meg, hogy átkutassa a hátizsákját, amíg nincs rajta kesztyű.

Vettel Abu-Dzabiban keveredett konfliktusba a biztonsági személyzettel Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

Vettel végül egy órányi várakozás után léphetett be a pályára. A beszámolók szerint az incidensben közrejátszott, hogy Abu-Dzabiban a biztonságért felelősök és a rendőrök lobbanékony természetűek, és a munkájuk során nem ragaszkodnak a nemzetközi protokoll betartásához.

Idén nem először került összetűzésbe a rendfenntartó erőkkel a Ferrari valamelyik tagja: a csapatfőnök Maurizio Arrivabene Szingapúrban több órát töltött fogdában, miután elhajított egy cigarettacsikket.

A televíziós közvetítésért felelős Formula One Management (FOM) munkatársai közül néhány még Vettelnél is rosszabbul jártak Abu-Dzabiban. Őket több órán át várakoztatták a pálya bejáratánál, mert trágár szavakkal illették a biztonsági személyzet tagjait, amiért a helyi törvények értelmében akár fél év börtönt is kaphattak volna. A FOM a történtek után figyelmeztette is a csapatokat, hogy az alkalmazottaik viselkedjenek körültekintőbben.

Blogunk, az F+1 szerzője azonban utóbb jelezte, hogy a Motorsport-Magazin sztorija sántíthat. Mészáros Sándor csütörtökön pont Vettellel egy időben érkezett a Yas Marina ellenőrzési pontjához, ezért tanúja lehetett, hogy átvizsgálják a Ferrari versenyzőjének autóját. Szerinte semmilyen konfliktus nem történt, Vettel – amint az általa készített fotón is látszik – nyugodtan beszélgetett egy kerekesszékes hölggyel, amíg a biztonsági őr a csomagtartóban kutatott.

Kollégánk fotója Vettel autójának csütörtöki átvizsgálásáról Forrás: Mészáros Sándor

„Ha lett volna a csomagok átvizsgálásakor valami atrocitás, arra biztosan felfigyeltem volna – írta Mészáros Sándor. – A Yas Marinán csakugyan alapos az ellenőrzés a beléptetésnél, de négy év alatt még soha nem tapasztaltam olyat, hogy kötözködtek volna valakivel."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!