Button legurít egy sört, de nem kell vigasztalni

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Jenson Button, Felipe Massa
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (L), McLaren Honda's British driver Jenson Button (C-L), Williams Martini Racing's Brazilian driver Felipe Massa (C-R) and Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg pose for a group picture ahead of the start of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina circuit on November 27, 2016. / AFP PHOTO / Andrej ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Valószínűleg az utolsó F1-es futamán vett részt Abu-Dzabiban, de 12 kör után le kellett parkolnia a garázsban a csálén álló jobbelső kereke miatt. Nincs letörve a kiesés miatt, elégedett a karrierjével. Felipe Massa viszont célba ért, és az utolsó körig harcolt.

Nem sikerült szépen Jenson Button (valószínűleg) búcsúversenye, akinek az Abu-dzabi Nagydíjon 12 kör után le kellett parkolnia a McLaren garázsában, miután kitört a jobbelső kereke. A korábbi világbajnok ezután kezet rázott a csapat tagjaival, fogadta barátai és családtagjai ölelését, majd a kötelező televíziós interjún megköszönte mindenkinek, aki valaha támogatta.

2000 óta tartó F1-es pályafutását "hullámvasútnak" nevezte, de azt mondja, nem szorul vigasztalásra. "Nem tudom, mi volt a probléma. Valami elromlott az autón, és ilyen meghibásodás még sohasem fordult elő nálunk - nyilatkozta. - Mindegy, megtörtént, nem szabad a múlton rágódni."

"Nagyon élveztem a mai napot. A verseny rövid volt, de minden mást élveztem. Hiányozni fog a vezetés."

"Néhányan azt fogják mondani, 'milyen szomorú, hogy Jenson nem a csúcson hagyja abba', de ez nem igaz. Boldog vagyok, jóllakott. Fantasztikus karrierem volt a Forma-1-ben."

A szezonzáró tablóképéhez Buttont és Massát ültették az első sor közepére. Forrás: AFP/Andrej Isakovic

McLarenes csapattársa, Fernando Alonso 10. lett, egy pozícióval megelőzve a szintén hattyúdalos Felipe Massát. A brazil szombat este megkapta ajándékba azt az autót, amelyikkel a Brazil Nagydíjon versenyzett, továbbá egy fotóalbumot és egy képregényt, amiben összefoglalták a karrierjét – Massa a beszámolók szerint a könnyeivel küszködött.

A futam után azt mondta: "Büszke vagyok arra, ahogy befejeztem a karrierem. Az utolsó körig harcoltam - nyilatkozta. - Emelt fővel távozom."

Massa gratulált Nico Rosbergnek a vb-címhez, Buttont pedig "barátságos srácnak, úriembernek" nevezte.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!