Társoldalunk:

Grosjean helyesli, hogy elküldik Gutiérrezt

2016.11.26. 16:38

Nem sűrűn hallani ilyesmit a Forma-1-ben, de a Haas versenyzője, Romain Grosjean helyesnek tartja, leváltják a csapattársát. Szerinte Esteban Gutiérrez nem mentegetőzhet állandóan a balszerencsével.

Nemrég biztossá vált, hogy Esteban Gutiérreznek egy szezon után távoznia kell a Haastól. Az újonc amerikai csapat jövőre Romain Grosjeant és Kevin Magnussent ülteti autóba, és a rutinos francia versenyző úgy véli, helyes döntés született.

"Esteban az időmérőkön gyorsabb, mint sokan hiszik, de a futamokon gyakrabban szenvedett. Tavaly nem versenyzett, de a csapatnak fontos, hogy mindkét autóval képes legyen a pontszerzésre - nyilatkozta a dán Ekstra Bladet lapnak.

Gutiérrez nem nyújtott meggyőző teljesítménytForrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Idén Grosjean szállította a csapat összes pontját (29-et). Gutiérrez is többször karnyújtásnyira került ahhoz, hogy a legjobb tíz között érjen célba, de valami mindig hiányzott neki hozzá – Brazíliában már feltűnően dühösen reagált az újabb kiesésre. Grosjean azonban nem hiszi, hogy mexikói csapattársa mentségként hivatkozhatna a sorozatos balszerencsére.

"A 21 futam alatt néhol szerencsés, néhol peches az ember, de ez összességében kiegyenlítődik" - jelentette ki. Magnussenről jó véleménnyel van. "Kevin hasznos tapasztalatokat gyűjtött a McLarennél és a Renault-nál, és megmutatta, hogy igazi versenyző. Szingapúrban és Oroszországban úgy tartotta a pozícióját (a pontszerzők között), hogy az autója nem oda tartozik. A csapatnak pont ilyen pilótára van szüksége."

Gutiérrez korábban a Saubernél töltött két szezont, és a Ferrari támogatásával került be a Haashoz. Amikor Grosjeant arról kérdezték, mit csodál benne, ezt felelte: "A súlyát! Nyolc kilóval könnyebb nálam, pedig én sem vagyok termetes."

Az időmérőkön viszont tényleg tisztességesen helytállt, a 21 alkalomból 9-szer legyőzte Grosjeant.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!