Vágólapra másolva!
Kevin Magnussen szerint a vérfrissítés hasznosnak bizonyulhat a csapat számára. A cég új főnöke, Zak Brown elsődleges fontosságúnak tekinti, hogy újra legyen névadó szponzoruk, de erre legkorábban 2018-ban lát esélyt.

A McLarennél az elmúlt három évtized legnagyobb változására került sor, amikor a céget az 1980-as évek eleje óta irányító Ron Dennist a tulajdonostársai eltávolították a vállalat éléről, mert nem értettek egyet a vezetési módszereivel. A hatalmi harc eredményeként az autósportos berkekben jól ismert marketingszakembert, Zak Brownt nevezték ki ügyvezető igazgatóvá.

Bár a személycsere az egész Forma-1-et megrengette, hiszen Dennis a paddock egyik ikonikus alakja volt, Kevin Magnussen szerint akár jót is tehet a McLarennek. A Renault dán versenyzője 2014-ben a wokingi istállónál mutatkozott be, így belülről ismeri a működését, s bár az év végén – ráadásul pont a születésnapján, SMS-ben – kiadták az útját, úgy tudja, ez nem Dennis műve volt.

– mondta Magnussen az Ekstra Bladet című dán lapnak. – A változások pozitívnak tűnnek. Egy olyan ember, mint Zak Brown, kereskedelmi téren nagyon hasznos, képes lesz üzleti szempontból látni a dolgokat."

Zak Brown jót tehet a McLarennek Magnussen szerint Forrás: Steven Tee/McLaren

Valóban: Abu-Dzabiban, ahová már a McLarent képviselve utazott el,

Brown elsődleges fontosságúnak nevezte, hogy a csapat találjon egy új névadó szponzort,

bár erre 2018 előtt szerinte reálisan nem lesz esély. Amióta a Vodafone 2013-ban kiszállt az F1-ből, a McLaren hiába keresett főtámogatót.

„Üzleti szempontból, márpedig nekem ehhez van a legtöbb közöm, egyértelműen kritikus fontosságú, hogy legyen névadó szponzorunk" – ismerte el Brown, hozzátéve, hogy ezt nem lesz könnyű elérniük, mert a piaci környezet sokkal nehezebb, mint pár évvel ezelőtt.

„Nekem 22 évnyi tapasztalatom van az üzleti partnerekkel folytatott munka terén, ezért azt hiszem, elég jól átlátom, mit akarnak, és hogyan működnek. Teljesen máshogy, mint 5, 10, 15 vagy 20 éve."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!