Rosberg úgy döntött, rámenős lesz az idényzárón

Horizontal
Mercedes AMG Petronas' German driver Nico Rosberg (R) celebrates on the podium after winning the F1 Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on November 1, 2015. Mercedes AMG Petronas' British driver Lewis Hamilton (L) and Williams Martini Racing's Finnish Valtteri Bottas (out of frame) finished in second and third position respectively. AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT / AFP PHOTO / RONALDO SCHEMIDT
Vágólapra másolva!
Némi töprengés után arra jutott, hogy a győzelmet célozza meg a szezonzárón, nem akar a biztos 3. helyre játszani. Magabiztosan készül az Abu-dzabi Nagydíjra, de Hamilton is szupererősnek érzi magát.

A hétvégén eldől, Nico Rosberg megszerzi-e pályafutása első világbajnoki címét, vagy negyedszer is Lewis Hamilton fejére kerül a korona. Az esélyek egyértelműen a német mellett szólnak, és ezzel a címvédő is tisztában van.

"Nem volt tökéletes ez a szezon, és az esélyek teljesen ellenem szólnak, bármit is csinálok a hétvégén. De nem adhatom fel, és nem is fogom – jelentette ki a zsinórban három győzelmet arató Hamilton a Mercedes előzetesében. – Szupererősnek érzem magam ebben a káprázatos autóban, amiért a gyárban mindenki rengeteget dolgozott."

Az utóbbi három futamot Hamilton nyerte meg, de Abu-Dzabiban Rosbergnek jobbak a statisztikái Forrás: AFP/RONALDO SCHEMIDT/Ronaldo Schemidt

Rosbergnek mindentől függetlenül elég a dobogón végeznie, hogy apja, Keke után ő is világbajnok legyen, és tizenegyedik F1-es szezonjában felérjen a csúcsra – ennél tovább csak Nigel Mansellnek kellett várnia a vb-címre.

Bár korábban még vacillált, hogy konzervatívan vagy agresszívan álljon hozzá a szezonzáróhoz, végül úgy döntött: ráhajt a győzelemre.

Remekül sikerült az előző hetem, pihentem, találkoztam a családommal és a barátaimmal – mondta Rosberg. – Úgy kell hozzáállnom ehhez a versenyhez is, mint a bármelyik másikhoz. Mindig kihívást jelent, hogy jó munkát végezzünk egy nagydíjhétvégén, ebben a sportban semmi sem egyszerű."

"Gyakran szerepeltem erősen ezen a pályán, szóval minden okom megvan rá, hogy magabiztos legyek. Minél inkább közeledünk a szezon végéhez, annál izgatottabb vagyok."

Amióta csapattársak, Rosberg minden alkalommal legyőzte Hamiltont Abu-Dzabiban az időmérőn, és három futamból kettőn ő végzett előrébb.

A kivétel a 2014-es vb-döntő volt, amelyen a német autójában elromlott a hibrid rendszer.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff csupán amiatt aggódik, nehogy műszaki hiba sújtsa valamelyik autójukat. Ami a párviadal kimenetelét illeti, úgy véli, Hamilton és Rosberg egyformán megérdemelné a vb-címet. "Egy ilyen kimerítő küzdelem után a győztes megérdemelten tudhatja majd magáénak a serleget. Mindnyájan kíváncsian várjuk, ki lesz az. Győzzön a legjobb!" – mondta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!