Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok a Mark Webbert búcsúztató videóüzenetében arra célzott, hogy nemsokára ő is feltűnhet a hosszútávú sportautó-vb-n, valószínűleg a Porsche versenyzőjeként.

Mark Webber a hétvégén teljesítette utolsó autóversenyét. A Forma-1-ben tizenkét szezont letaposó ausztrál az elmúlt három évben a hosszútávú sportautó-világbajnokságban (WEC) vezetett a Porschénál, és a bahreini 3. hellyel búcsúzott.

A sorozat évzáró gálájára készített, előre felvett videóban korábbi és jelenlegi versenyzők méltatták, búcsúztatták a visszavonuló, általános népszerűségnek örvendő Webbert. Megszólalt benne Fernando Alonso is, aki erősen utalt rá: hamarosan ő is a WEC mezőnyének tagja lehet.

Alonso erős célzást tett rá, hogy már 2018-ban hátat fordít az F1-nek Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

"Fantasztikus karrier áll mögötted, a Porschéval is sikeres voltál - üzente Webbernek. - Nem vártál meg, pedig szép lett volna, de így elérhető maradsz, úgyhogy

Úgy hírlik, a Porsche már felkínált egy szerződést Alonsónak 2018-ra. A spanyol jövőre még a McLaren színeiben fog versenyezni az F1-ben, de már többször hangoztatta, hogy az utóbbi időben nem élvezi az F1-es autók vezetését – nem az eredménytelenség, hanem az élmény és a próbatétel hiánya, valamint a spórolási kényszer miatt –, és ha nem történik gyökeres változás, kész átpártolni egy másik sorozatba.

Az pedig már régi vágya, hogy valamikor a Le Mans-i 24 órás viadalon is rajthoz állhasson.

Két éve neki jutott az a megtiszteltetés, hogy elindíthassa a futamot.

Alonso egyébként kijelentette, hogy a Honda az idén rengeteget fejlődött, ezért jövőre, amikor az F1-ben életbe lépnek az új szabályok, nem a motor, hanem az aerodinamika lesz kérdőjeles a McLarennél.

„Ebben a szezonban nagyot léptünk előre, finomhangoltuk a motort, és az ismereteink jövőre még jobban ki fognak fizetődni – mondta. – E felől teljesen biztos vagyok, ezért a nagy kérdés az aerodinamikai szabályokkal lesz kapcsolatos."