Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatója úgy véli, mindent megtettek, hogy megelőzzenek egy esetleges műszaki hibát az Abu-dzabi Nagydíjon, ahol csak egy teljesen váratlan probléma torpedózhatja meg Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg autóját.

Idén úgy alakult, hogy a Mercedes műszaki problémáiból többet kapott a nyakába Lewis Hamilton, mint Nico Rosberg, és ez is hatással volt arra, hogy a szezonzáró előtt a németnek lényegesen kedvezőbbek az esélyei a vb-címre. Rosbergnek Abu-Dzabiban elég a dobogón végeznie a végső sikerhez, míg Hamiltonnak a győzelem mellett más versenyzők, vagy Fortuna segítségére is szüksége lenne.

Toto Wolff korábban elismerte, hogy a Mercedes rémálma válna valósággá, ha a sorsdöntő futamon egy meghibásodás döntené el a világbajnoki párharcot. A csapat technikai igazgatója azonban nem tart ilyen forgatókönyvtől.

Lowe szerint Rosberg és Hamilton is megérdemelné a vb-címet Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

"Nincsenek álmatlan éjszakáim. Bízom a csapatban, fantasztikus munkát végezve javítottak a megbízhatóságon. Időnként előfordulnak meghibásodások, ahogy eddig is, de valójában még sosem voltunk annyira megbízhatóak, mint mostanában" - jelentette ki Paddy Lowe a Motorsport.com-nak.

- véli. - Amennyire csak lehet, bízom benne, hogy mindkét pilótának tisztességes esélyt kínálunk a világbajnoki győzelemre."

Lowe szerint már a múlt ködébe vesztek azok a napok, amikor Hamilton és Rosberg szinte ellenségesen viszonyult egymáshoz.

"A feszült helyzet ellenére mindkét versenyzőnk remek formában és nagyon jó hangulatban van, mindketten profin dolgoznak, jókedvűek. Ilyen erősek még sosem voltunk, ilyen jó kapcsolatok, hangulat még sosem volt a csapaton belül. Nem is kívánhatnánk ennél többet a szezonzáróra készülve" - nyilatkozta.

A technikai igazgató megdicsérte Hamiltont, amiért hetek óta úgy szállítja az eredményeket, hogy tudja: nem biztos, hogy a győzelmi sorozat elegendő lesz neki a címvédéshez. "Elismerés jár Lewisnak, az utóbbi versenyeken jól dolgozott. Fantasztikusan koncentrált és fegyelmezett volt, kiválóan vezetett, behúzta a győzelmeket. Lewis a Forma-1 történetének egyik legjobb pilótája, és amikor elkapja a fonalat, kemény dió legyőzni" - mondta róla.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!