Verstappen még Berger szerint is hasonlít Sennához

Forma-1, Kimi Räikkönen, Max Verstappen, Ferrari, Red Bull, Brazil Nagydíj
Scuderia Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen powers his car ahead of Red Bull Racing's Belgian-Dutch driver Max Verstappen during the Brazilian Grand Prix at the Interlagos circuit in Sao Paulo, Brazil, on November 13, 2016. / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Gerhard Berger szakít az elveivel: Max Verstappen az első olyan F1-es versenyző, akit a brazil legendához tud hasonlítani. A holland tinédzser mellett szerinte zöldfülűnek tűntek a mezőny rutinosabb tagjai.

A brazíliai Max Verstappen-show után Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egyetértett azzal, hogy versenyzőjének teljesítménye az esőben hasonlóan káprázatos volt, mint Ayrton Sennáé az 1984-es Monacói Nagydíjon, vagy Michael Schumacheré 1996-ban Barcelonában.

A brazil legenda korábbi csapattársa, Gerhard Berger ugyanakkor magát Verstappent is az elhunyt háromszoros világbajnokhoz hasonlította.

- nyilatkozta az UOL Esportének. - A személyisége, a vezetői tudása, az eredményei, a felkészülése más volt, mint a többieké, és ezt tiszteletben tartva mindig kerültem az összehasonlításokat vele. Max esetében azonban nem nehéz észrevenni a hasonlóságokat."

"A többi csapat mérnökei arra utasították a versenyzőiket, hogy kövessék a példáját. Pontosan tudta, mit kell tenni, a korát tekintve ez lenyűgöző. Lehetetlen íveket talált, mellette zöldfülűnek tűntek a többiek."

Verstappen kreatívan variálta az íveket Brazíliában Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Verstappen a 2. helyen haladt, amikor a Red Bull behívta a bokszba, hogy intermediate gumikat adjon neki. Ez rossz döntésnek bizonyult, mert az eső rázendített, így a holland megint mehetett be a bokszba, és a kitérőt követően a 14. helyen találta magát – 14 kör leforgása alatt innen tornászta fel magát a dobogóra.

Apja, Jos ezúttal a helyszínen tekintette meg a futamot, és csodálattal beszélt fia szerepléséről. "Amikor be kellett mennie az extra bokszkiállásra, azt hittem, lőttek a versenyének - ismerte el az Autosportnak. - Utána viszont folytatta a versenyzést, és ehhez foghatót még nem láttam tőle. Néhányan (Ayrton) Senna (1993-as) doningtoni teljesítményéhez hasonlították. Én nem tudom, mindenesetre hihetetlen volt."

Ezt nem lehet tanítani. A Safety Car mögötti első hat kört is érdemes megvizsgálni, amikor a pálya minden sarkát feltérképezte - tette hozzá. - Felkészült, és ennek eredménye (a 3. hely), illetve azé, ahogy az autót kontrollálta."

Jos Verstappen emellett kijelentette: nem a Mercedes csapatfőnökének korábbi telefonhívása miatt utazott el a Brazil Nagydíjra. Toto Wolff ugyanis állítólag arra próbálta meg rávenni, hogy hasson a fiára, és ne engedje, hogy egy veszélyes manőverrel esetleg döntő módon beavatkozzon Lewis Hamilton és Nico Rosberg világbajnoki küzdelmébe.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!