Vágólapra másolva!
A két klasszis csatájában Vettel agresszíven leszorította Alonsót, aki a verseny után azzal fenyegetőzött: legközelebb nekiütközik ellenfelének, hogy tiszteletet tanuljon.

A kaotikus Brazil Nagydíjon a Force India és a Sauber hasznot húzott a nehéz körülményekből, de a McLarennek például nem sikerült a maga javára fordítania: Fernando Alonso egy pontot szerezve a 10. helyen futott be, míg Jenson Button utolsóként.

Button azt mondja, a McLarennek ki kell vizsgálnia, miért küszködött a hétvége legfontosabb szakaszaiban. "Pénteken még kiválóan ment az autóm, jól éreztem magam benne, és a gyors kanyarokban jól tapadt a hátulja. Tegnap viszont már nem jól működött az autóm, ma pedig a körülmények tovább rontottak a helyzeten – nyilatkozta. – Szokatlan számomra, hogy utolsóként érjek célba ilyen körülmények közt, szóval valami egyértelműen félresiklott.

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója megígérte, hogy kivizsgálják, miért nem volt megfelelő az autójának hátsó tapadása. A brit az időmérőn már a Q1-ből sem jutott tovább. Alonso jobb helyzetből várta a futamot, de neki sem sikerült emlékezeteset alkotni a Brazil Nagydíjon.

A McLaren tempója nem volt elég jó a vizes pályán Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

"A 10. helyről rajtoltunk, és ugyanebben a pozícióban végeztünk úgy, hogy néhányan kiestek előlünk, vagyis nem használtuk ki az adódó lehetőségeket – jelentette ki. – Nem hiszem, hogy erősek lettünk volna ma, főleg a verseny első felében. Úgy tűnt, az előttem lévő boly elhúzott tőlem, (Valtteri) Bottas pedig nyomást helyezett rám. Nem gondolom, hogy megfelelő volt a tempónk. Többet kell javulnunk."

Alonso a verseny második megszakítása után egy darabig a 8. helyet őrizte, de a 42. körben csata közben

Sebastian Vettel agresszív manőverrel leterelte a pályáról az egyik gyors balkanyarnál, amiért alaposan berágott a németre.

"Aszfaltozott volt a bukótér, amit kihasználtam, és semmi (baj) nem történt. Viszont ha fal lett volna ott, vagy annak mentem volna neki, vagy Vettelnek. Legközelebb valószínűleg ezt is fogom tenni – fenyegetőzött. – Neki fogok ütközni, és több pontot fog veszíteni, mint én."

"Egyszer valakinek neki kell ütköznie, hogy felfogja: a pálya mindenkié."

Alonso majdnem kiszorult a pontszerzők közül azzal, hogy az 55. körben megpördült a célegyenesre vezető egyenesben – itt mások is hibáztak korábban –, így a táv maradék részében keményen kellett tepernie, hogy az utolsó helyről fentebb kapaszkodjon.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!