Vágólapra másolva!
A Mercedes főnöke szerint csak baráti csevegésről volt szó, Red Bull-os kollégája viszont nem tartja helyesnek, hogy egy rivális csapat versenyzőjének a viselkedését próbálja befolyásolni.

A Red Bull főnöke, Christian Horner kritizálta a Mercedes főnökét, Toto Wolffot, aki szerinte telefonon arra próbálta meg rávenni Jos Verstappent, hogy bírja rá a fiát, Maxot: fogja vissza magát, és ne avatkozzon bele a Lewis Hamilton és Nico Rosberg között zajló világbajnoki küzdelembe.

Wolffnak erre az lehetett az oka, hogy a két héttel ezelőtti Mexikói Nagydíj rajtjánál Verstappen elfékezte magát, és összekoccant Rosberggel, le is szorítva őt a pálya mellé. Az incidens miatt a német versenyző esélyei könnyedén csorbát szenvedhettek volna, Horner azonban úgy véli, a Red Bull erre nem lehet tekintettel.

Wolff félti a pilótáit Verstappentől? Forrás: AFP/Yuri Cortez

„A srácaink, Daniel és Max, igyekezni fognak a lehető legjobb munkát végezni, a lehető legjobb eredményt elérni, mert ezért fizetik őket – nyilatkozta a Sky Sports közvetítésében. – Természetesen zajlik egy világbajnoki párharc is, de csak a két érintett között. Nekünk az az érdekünk, hogy ugyanúgy minél jobban teljesítsünk ezen a versenyen, mint a többin."

Horner „marhaságnak" nevezte Wolff akcióját, és azt mondta, Jostól értesült róla. „Kicsit meglepődtem. Én nem olyan csapatfőnök vagyok, aki felhívogatja egy másik csapat versenyzőjének az apját. Toto a jelek szerint szükségét érezte ennek" – tette hozzá.

Wolff azonban azt állította, nem Maxre akart hatni, csak barátilag beszélgetett Jos Verstappennel, akivel jó kapcsolatban van. „Nem igaz, hogy panaszkodtam. Jos és én baráti viszonyban vagyunk – jelentette ki. – Rendszeresen beszélgetünk, sőt néha együtt is vacsorázunk, tehát semmi különös nem volt abban, hogy felhívtam. Egyáltalán nincs bajom Maxszel."

Sőt, Wolff az ifjú Verstappen „titkos rajongójának" vallotta magát, akire izgalmas személyisége miatt a Forma-1-nek kifejezetten szüksége van.

Állítása szerint arra próbálta rávenni Jost, hogy járjon el több versenyre, és viselje gondját a fiának, mert az utóbbi időben túlságosan felerősödtek a negatív hangok vele kapcsolatban.

Maga Verstappen azt ígérte, nem változtat a hozzáállásán, de tiszteletben tartja az ellenfeleit. „Képzeljék csak el, hogy azt mondom a csapatnak, ebből a harcból inkább kimaradok, elkocsikázgatok mögöttük! Ők sem örülnének neki" – mutatott rá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!