Vágólapra másolva!
Szerinte nem kellene mindent adásba tenni. Közben Sebastian Vettel és Charlie Whiting a Brazil Nagydíj előtti sajtótájékoztatón is kezet fogtak, az FIA versenyigazgatója nem haragszik Vettelre, amiért alpári stílusban szidta őt a rádión.

Sebastian Vettel mexikói kifakadását bevéshetjük minden idők legemlékezetesebb F1-es rádióüzenetei közé. A horderejét jelzi, hogy a kárvallottja, Charlie Whiting kivételesen hivatalos volt a Brazil Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatójára, amelyre hagyományosan a versenyzők közül hívnak meg résztvevőket.

Az FIA versenyigazgatója elmondta, hogy nem haragszik Vettelre, aki a mexikói futam után személyes bocsánatkérés, valamint hivatalos levelek formájában is vezekelt. "Nem először használt egy versenyző obszcén kifejezéseket. Sajnálatos, hogy ezek most ellenem irányultak, de szerintem számos enyhítő körülményt lehet felhozni Sebastian dühére" - nyilatkozta Whiting.

"A csata hevében bármi megeshet. Úgy gondolom, ismerik az FIA álláspontját, szerintem érzem, ennyi reakció elegendő volt."

Charlie Whiting Lewis Hamiltonnal beszélget a Brazil Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján Forrás: AFP/Miguel Schincariol

A Nemzetközi Automobil Szövetség megtehette volna, hogy fegyelmi eljárást indít Vettel ellen, de a bűnbánását honorálva eltekintettek ettől. A sajtótájékoztatón nem meglepő módon ő is részt vett.

"Sajnálom a kijelentéseimet. De úgy vélem, megértik, hogy versenyeztem, harcoltam, és abban a pillanatban nem voltam túl boldog - mondta. - Nyilván bánom, amit mondtam, nem szó szerint értettem. Egyértelmű volt számomra, hogy rögtön az eset után fel kell keresnem Charlie-t. Örülök, hogy elfogadta a bocsánatkérésemet, és tovább lép."

Verstappen cenzúrát alkalmazna

Vettel dühét az váltotta ki, hogy Max Verstappen a 3. helyét egy kanyar levágásával védte meg vele szemben, de a sportfelügyelők nem indítottak azonnal vizsgálatot emiatt. A Red Bull holland pilótája azt javasolja, hogy az ilyen esetekben a közvetítésben alkalmazzanak cenzúrát.

"A pillanat hevében csúnya szavak csúszhatnak ki a szánkon.

- mondta Verstappen. - Szerintem veszélyes eszközzé válhat a rádió. Úgy vélem, nem kellene minden üzenetet bejátszani, ez is egy megoldás lehet."

Korábban csapattársa, Daniel Ricciardo bevallotta: vele is elő szokott fordulni, hogy cifra dolgokat mond, de ilyenkor igyekszik nem megnyomni a rádió gombját.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!