Vágólapra másolva!
Horner szerint el kellene fogadniuk a mexikói végeredményt, ha a futam után nem fellebbeztek. A Mexikói Nagydíj sportfelügyelői pénteken döntenek arról, hogy újra foglalkoznak-e az üggyel.

A Ferrari egyelőre nem nyugszik bele, hogy Sebastian Vetteltől elvették a 3. helyet a Mexikói Nagydíj után, amiért a sportfelügyelők szerint féktávon változtatott irányt, miközben Daniel Ricciardo ellen védekezett a futam 70. körében. Az istálló a Brazil Nagydíj csütörtöki napján jelezte, hogy a futam óta eltelt két hétben újabb bizonyítékokat találtak Vettel ártatlanságára, és az ügy újravizsgálását kérték.

Bár a futam után nem fellebbeztek a büntetés ellen a megadott határidőig, valóban lehetőségük van új vizsgálatot kérni, ha nyomós érvekkel tudnak előállni. A Motorsport.com információi szerint a Mexikói Nagydíj négy sportfelügyelője - Garry Connelly, Silvia Bellot, Danny Sullivan és Jorge Rodriguez -

péntek este vitatja meg az esetet egy telekonferencia keretében.

Ha úgy találják, hogy a Ferrari által benyújtott adalékok valóban megérnek egy új vizsgálatot, akkor a Brazil Nagydíjon kinevezett sportfelügyelők veszik át az ügyet, és új meghallgatást rendelnek el.

Horner szerint nem kellene megbolygatni a lezárt ügyet Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner - akinek mindkét versenyzője profitált Vettel büntetéséből - azonban úgy gondolja, nem kellene két hét elteltével újra foglalkozni az üggyel, mert ennyi erővel számos másik incidenst is újra elővehetnének. "Hol húzzuk meg a határvonalat? - tette fel a kérdést, amikor a Motorsport.com az esetről kérdezte. - A szezon korábbi 18 futamából elméletileg rengeteg incidenst felülvizsgálhatnánk."

Megóvhatták volna az eredményt, és fellebbezhettek volna, de nem tették, ezért szerintem ideje lenne lezárni az ügyet" - jelentette ki Horner.

A Ferrari nem árult el részleteket arról, hogy milyen új bizonyítékokat talált Vettel védelmében, de Horner szerint csak akkor fogják újratárgyalni az ügyet, ha valóban meggyőző érvekkel állnak elő. "Nem igazán tudok nyilatkozni erről, amíg nem tudjuk, mi az új bizonyíték, és hogyan reagálnak rá az FIA sportfelügyelői" - mondta.

Az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján egyébként Vettel és a versenyigazgató, Charlie Whiting is részt vett, és továbbra is másképp látják az incidenst.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!