Lauda: Hamilton rájött, hogy a tehetsége nem elég Rosberg ellen

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Japán Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's German driver Nico Rosberg (C) jumps in the air on the podium after winning the Formula One Japanese Grand Prix race in Suzuka on October 7, 2016. / AFP PHOTO / BEHROUZ MEHRI
Vágólapra másolva!
A világbajnoki éllovas két versennyel a szezon vége előtt nem érez a szokásosnál nagyobb terhet a vállán. Niki Lauda úgy véli, Lewis Hamilton nemrég kapott észbe, hogy a veleszületett tehetségével önmagában már nem képes lenyomni a csapattársát.

Nico Rosberg az előző két évben alulmaradt Lewis Hamiltonnal szemben a világbajnoki küzdelemben, de két futammal az idei szezon vége előtt sokkal jobbak az esélyei a végső sikerre, amelyet kedvező esetben már a hétvégi Brazil Nagydíjon elérhet. A németnek elég egy 2. és egy 3. helyet begyűjtenie a maradék két állomáson.

Rosbergnek hónapok óta következetesen az a filozófiája, hogy mindig csak a soron következő versenyre összpontosít. Azt mondta, a Brazil Nagydíj előtt sem érzi feszültnek magát.

Annyi a különbség, hogy már több a tapasztalatom a világbajnoki küzdelemről - idézte őt az EFE hírügynökség.

"Sokszor tanúi voltunk annak, hogy a Forma-1-ben bármi megtörténhet. Mindent megteszek, hogy nyerjek, aztán meglátjuk."

Hamiltonnak már meg kell dolgoznia azért, hogy legyőzze Rosberget? Forrás: AFP/Behrouz Mehri

Rosberg két éve a szezonzáróig harcban állt, tavaly viszont már korábban eldőlt a vb-cím Hamilton javára. Niki Lauda azt mondja, a közvélemény szerint tehetségesebb Hamilton ráeszmélt, hogy ösztönösen, kizárólag a vele született képességeire támaszkodva már nem tud csapattársa fölé kerekedni.

Éppen ezért sokkal többet foglalkozik az autóval, a gumikkal, a beállításokkal. Kérdés, maradt-e ideje arra, hogy ezt a hasznára fordítsa" - nyilatkozta a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatója.

Hozzátette: Rosberg tudatosságára vall az is, hogy a szerződésének meghosszabbításával kapcsolatos fárasztó teendőkkel Gerhard Bergert bízta meg. "Nico nem akart terhet rakni a saját vállára a szerződéssel kapcsolatos ügyekkel a számára kulcsfontosságú szezonban - mondta Lauda. - Toto (Wolff) és jómagam talán kétszer beszéltünk vele a szerződésről, Gerharddal viszont vagy ötvenszer tárgyaltunk."

Rosberg 2018 végéig biztosan a Mercedesnél marad, akárcsak Hamilton.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!