Vágólapra másolva!
A várakozásokkal ellentétben megtartották a brit versenyzőt, így jövőre ő lesz Nico Hülkenberg csapattársa.

A Renault végül úgy döntött, 2017-re meghosszabbítja egyik idei pilótája, Jolyon Palmer szerződését. A brit versenyző jövője sokáig bizonytalan volt, sőt valószínűnek látszott, hogy az év végén, egyetlen szezon után távoznia kell majd a francia autógyár csapatától, mivel újoncként nehezen vette fel a ritmust, és sokáig, egészen a Malajziai Nagydíjig nem szerzett pontot sem.

Palmer maradhat a Renault-nál Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Nyíltan szóvá is tette, hogy nehéz ekkora nyomás alatt versenyezni, de az utóbbi időben már kiegyensúlyozottabban teljesített a tapasztaltabb Kevin Magnussennél, a Renault ezért mégis neki szavazott bizalmat. Bár szerették volna megszerezni az idén a Manornál bemutatkozó Esteban Ocont a Force Indiától már leigazolt Nico Hülkenberg mellé, a jelek szerint nem jártak sikerrel.

Ő várhatóan éppen a Force Indiánál fog kikötni, és a hírek szerint Magnussen F1-es pályafutása sem ér véget, hanem a Haasnál folytatódik majd. Palmer hosszabbításával a 2017-es kirakós újabb darabja került a helyére, már csak a Force Indiánál, a Haasnál, a Manornál és a Saubernél vannak szabad helyek.

A Forma-1 2017-es mezőnye
(Vastaggal a biztos, sima szedéssel a valószínű, dőlttel a lehetséges jelöltek)

Mercedes
Lewis Hamilton, Nico Rosberg

Red Bull
Daniel Ricciardo, Max Verstappen

Ferrari
Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen

Force India
Sergio Pérez, Esteban Ocon, Pascal Wehrlein, Felipe Nasr

Williams
Valtteri Bottas, Lance Stroll

McLaren
Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne

Toro Rosso
Carlos Sainz, Danyiil Kvjat

Haas
Romain Grosjean, Kevin Magnussen

Renault
Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer

Manor
Pascal Wehrlein, Esteban Ocon

Sauber
Marcus Ericsson, Felipe Nasr

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!