Vágólapra másolva!
Azt állítja, még semmilyen hivatalos felkérést nem kapott, csak tanácsadóként segít a Forma-1 új tulajdonosának.

Bernie Ecclestone jövője a Forma-1 élén azóta bizonytalan, hogy előző többségi tulajdonosa, a CVC Capital Partners eladta a sportot a Liberty Mediának. Az elmúlt napokban olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy az amerikai cég leváltaná, és a legendás mérnökkel, Ross Brawnnal helyettesítené a 86 éves Ecclestone-t.

Brawn várhatóan kapni fog valamilyen szerepet az F1 irányításában Forrás: AFP

Ez már csak azért sem hangzott valószínűen, mert Brawn – aki a Benettonnal, a Ferrarival, majd saját csapatával is nyert vb-címeket – nem üzletember, ráadásul éppen nemrég vallotta be, hogy irtózik a sportpolitikától. A Mercedestől is emiatt távozott 2013-ban, márpedig ha az F1-et irányítaná, a feladatai kifejezetten gazdasági és politikai jellegűek lennének.

Arra több lehet az esély, hogy sportszakmai szerepet vállaljon, például részt vegyen a szabályok alakításában, illetve olyan hidat képezzen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok között, amelyben mindkét fél megbízik. Ő maga is elismerte, hogy egy ilyen feladatra nyitott lenne, de a BBC-nek azt mondta, csak tanácsadóként segíti a Liberty Mediát, hivatalos felkérést még senkitől nem kapott.

„A Liberty odáig nem jutott el, hogy bármilyen módon elkötelezze magát" – állította Brawn.

Brawn hozzátette, hogy sok függ attól is, mi lesz Ecclestone-nal. A Liberty a BBC szerint hároméves szerződést ajánlott a sport nagyurának, de nem tisztázott, hogy milyen feltételekkel, és ő egyelőre nem adott választ a felkérésre. Közép- vagy hosszútávon szinte biztosan távozni fog az F1 éléről, utána várhatóan két külön ember irányítja majd az üzleti és sportszakmai ügyeket.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!