Vettel bocsánatkérő leveleket írt, megúszta a káromkodást

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, USA Nagydíj
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari in the Drivers Press Conference during previews ahead of the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2016 in Austin, United States. Lars Baron/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Jean Todt elfogadta az F1 versenyigazgatóját szidalmazó Sebastian Vettel önkéntes bocsánatkéréseit, de a szövetség közleménye leszögezte, hogy a jövőben nem tolerálják a hasonló megnyilvánulásokat.

Keményen szidalmazta az FIA versenyigazgatóját, Charlie Whitingot a Ferrari F1-es pilótája, Sebastian Vettel a múlt vasárnap rendezett Mexikói Nagydíjon. A német versenyző a csapatrádión kelt ki magából, mert úgy érezte, hogy Max Verstappen szabálytalanul védekezett ellene, de a sportfelügyelők nem büntették meg azonnal, ezért a csapattársa, Daniel Ricciardo is fel tudott zárkózni a Ferrarihoz, és meg tudta támadni. „Tudjátok mit? Itt az üzenet Charlie-nak: b*aszódj meg! De tényleg, b*szódj meg!”

Vettel a leintés után azonnal felkereste Whitingot, és személyesen bocsánatot kért tőle, az FIA azonban vizsgálatot indított a káromkodása miatt, amelyet utólag bejátszottak a tévéközvetítésbe is. Bár a Red Bull azért lobbizott, hogy büntessék meg egykori pilótáját, mert „sértegette a bírót”, Jean Todt, az FIA elnöke végül megkegyelmezett neki azon az alapon, hogy önként vezekelt a viselkedéséért.

Megúszta a további szankciókat Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

„Sebastian Vettel rögtön az incidens után felkereste Charlie Whitingot, hogy közölje vele, megbánta a viselkedését. Saját kezdeményezéséből külön-külön leveleket is küldött az FIA elnökének, Jean Todtnak, illezve Charlie Whitingnak, amelyekben részletesen is elnézést kért a tetteiért. Jelezte azt is, hogy felveszi a kapcsolatot Max Verstappennel, és ígéretet tett rá, hogy ilyesmi nem fordul elő újra.”

A szövetség közleménye leszögezte, hogy a továbbiakban tiszteletteljes viselkedést várnak a versenyzőktől egymással és az FIA tisztségviselőivel szemben is. Kilátásba helyezték továbbá, hogy legközelebb már nem marad következmények nélkül, ha valaki hasonló modorban nyilvánít véleményt róluk.

Verstappen idejéhez egyébként utólag hozzáadtak 5 másodpercet, amiért a kanyart levágva maradt elöl, ezért a dobogó 3. fokára Vettel állhatott fel, de ő sem tarthatta meg a helyét, később ugyanis 10 másodperces büntetéssel sújtották, mivel a féktávon irányt váltva verte vissza Ricciardo támadását.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!