Vágólapra másolva!
Frank Williams már hetek óta kezelés alatt áll, és lánya, Claire továbbra is távol marad a versenyektől. Közben a csapat továbbra is küszködik.

Mike O’Driscoll, a Williams-csoport ügyvezető igazgatója képviselte a csapatot a Mexikói Nagydíj pénteki sajtótájékoztatón, mivel az F1-es csapat társalapítója és társtulajdonosa, Frank Williams az Olasz Nagydíj óta kórházi kezelés alatt áll, lánya, a csapatfőnök-helyettesi posztot betöltő Claire pedig édesapja mellett van, így telefonon tartja a kapcsolatot a munkatársaival.

„Frank a monzai futamon betegedett meg, és nagyon furcsa, hogy nincs velünk, hiszen ő hosszú évtizedek óta a paddock oszlopos tagja – mondta O’Driscoll. – Nehéz időszakon megy keresztül a kórházban, tüdőgyulladása van. Reméljük, nemsokára viszontlátjuk Grove-ban. Mindannyian tudjuk, milyen kemény fából faragták” – tette hozzá, és elmondta, Claire Williams várhatóan Abu-Dzabiban tér vissza személyesen is az istállóhoz.

Sir Frank és Claire Williams Forrás: Williams F1

Távollétükben a csapat egyik autója ismét alulmaradt a Force Indiával szemben, a másik viszont megelőzte ellenfelét a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén. A dolog szépséghibája azonban az, hogy Nico Hülkenberg 0,055 másodperccel ezúttal gyorsabb volt Valtteri Bottasnál, és ő lett a 6. helyezett, és

Felipe Massa hiába győzte le Sergio Pérezt, ő csak a 13. helyre ért oda.

„A tapadás nagyon gyenge volt, igen nehéznek bizonyult, hogy a gumikat munkára bírjuk – kesergett Massa. – Nagyon küszködtem, hogy már az első kört összerakjam, csak túlkormányzottság volt, tapadás semmi” – tette hozzá.

Massa kipróbálta a glóriát, pedig nem is fog versenyezni vele az F1-ben Forrás: LAT Photographic/Glenn Dunbar

„A hosszú etap eleje nem alakult jól, de a végén már minden remekül ment, úgyhogy a gumik megértése lesz a legfontosabb a hétvégén – foglalta össze. – Az elején nem tudtam összerakni egy tiszta kört. A köridőm 0,2 másodperccel lassabb volt, mint amit délelőtt futottam a szuperlággyal, úgyhogy biztosan lehet még javítani. Hosszabb etapokon egész jók és versenyképesek vagyunk.”

Bottas ezzel szemben pozitívabb volt, szerinte jó napot zártak a Williamsnél.

„Mindenképpen sok teendőnk akad még a balansszal, és a pálya is rengeteget javult, így minden egyes körrel egyre jobb érzés vezetni az autót. A hosszabb etapokon versenyképesnek tűntünk a szuperlágy és a közepes keverékű gumival, úgyhogy jó hétvégére számítok.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!