Hamilton: Rosberg lemásolta a beállításokat

Forma-1, Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Mercedes AMG Petronas, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track ahead of Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo during qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2016 in Mexico City, Mexico. Lars Baron/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő nyugodtan várja a Mexikói Nagydíjat, még a rajttól sem tart. Nico Rosberghez hasonlóan meggyőződése, hogy a Mercedes a helyes stratégiát választotta.

Bár a Q3-as formáját a hétvégi legrosszabb teljesítményének ítélte, Lewis Hamilton megszerezte idei 10. pole pozícióját, így a vasárnapi Mexikói Nagydíjat az élről kezdheti meg csapattársa, Nico Rosberg mellől. Sokáig úgy tűnt, hogy Hamilton szempontjából még kedvezőbb lehet az eredmény, mert Rosberg csak az utolsó pillanatban tudott felkapaszkodni a 2. helyre.

„Nem tudom” – felelte a háromszoros világbajnok, amikor a Sky Sports riportere arról kérdezte, hogy Rosberg megtörik-e a világbajnoki cím esélyének terhe alatt.

Hamilton eddig a hétvégén utcahosszal vezet Rosberg előtt Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

„Szokatlanul alakult a hétvége, mert ő végig szenvedett, bár nyilvánvalóan összeszedte magát a végére. Elégedetlen volt az autója beállításával, és most egyformát használunk, így tudta összerántani az autóját, és jól szerepelni az utolsó Q3-as körében.”

Csapattársak között nem szokatlan, hogy az egyik átveszi a másik beállításait

– Max Verstappen is gyakran kölcsönöz Daniel Ricciardótól -, de az ilyen helyzetek mindig azt sugallják, hogy az adott pályán az egyik pilóta otthonosabban mozog a másiknál. Hamilton azt mondta, nem tudja mitől, de nagyon nyugodt, erősnek érzi az autóját, a csapat folyamatait, és élvezetesnek tartja a vezetést.

Nyernie kell, a többi nem rajta múlik Forrás: AFP/2016 Getty Images/Lars Baron

„Lesz, ami lesz, eddig hoztam az eredményeket a hétvégén, és holnap is ezt kell folytatnom – nyilatkozta, és hozzátette, az idén gyakran elrontott rajt miatt sem aggódik, mert „a hétvégén pozitív tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban, és arra készülök, hogy holnap is működni fog.”

A két Mercedes mögött a két Red Bull állhat fel a második rajtsorba, ők azonban nem a lágy, hanem a könnyebben melegedő szuperlágy gumikon kezdik a futamot.

Hamilton és Rosberg egyetértett abban, hogy a Mercedes szempontjából előnyös a tartósabb abroncsot választani.

„Jó lesz rajtolni a szuperlággyal, de elég gyorsan szétesnek, úgyhogy a stratégia terén mindenképpen hátrányosak. Szerintem a mi választásunk a helyes” – magyarázta, de elismerte, hogy a Red Bullok szereplésére oda kell figyelniük. Ez különösen számára fontos, mert,

ha Rosberg megtartja a 2. helyet, újabb lépést tesz a világbajnoki cím felé, de ez a hétvége eddigi összképe alapján nem garantált.

„Kicsit tovább tartott megtalálni a ritmust. Az időmérő végén már nagyon tetszett az autó viselkedése, és sikerült összehoznom egy jó kört, de Lewis így is gyorsabb volt egy kicsivel. Nem örülök, hogy lemaradtam a pole pozícióról, de itt a 2. hely sem olyan rossz. Nagyon hosszú az út az 1-es kanyarig, és az idén már többször is láthattuk, hogy a pole nem olyan fontos.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!