Társoldalunk:

Megtámadták a Mercedes egyik tagját Mexikóban

2016.10.29. 18:00

Fegyveres támadás áldozata lett a csapat egyik munkatársa, miután megérkezett a hétvégi F1-es futam helyszínére. Úgy döntött, hogy a nem tér azonnal haza, hanem megvárja a verseny végét.

Erőszakos bűncselekmény árnyékolja be a vasárnap zajló F1-es Mexikó Nagydíj felvezetését. Noha a közönség eufórikus hangulatot teremt a pályán, a közbiztonság nem megfelelő az ország fővárosában, és ennek a Mercedes-csapat egyik tagja látta kárát, akit fegyveresek támadtak meg rögtön azután, hogy leszállt a repülőről, és elindult a szállodája felé.

„A csapatunk egyik tagját kirabolták, amikor szerdán a reptérről a városba tartott, és megállt a forgalomban – idézte a Mercedes szóvivőjét a Press Association. – Pénztárcákat és órákat vittek el tőlük, de fizikai sérülést nem szenvedtek, bár nyilvánvaló okokból megrázták őket az események.”

Üdv Mexikóban!Forrás: AFP/Alfredo Estrella

A tudósítás szerint a meg nem nevezett csapattag nem magas beosztású, de civil ruházatot viselt, és egy sofőrös autó szállította őt az útvonalon. A szóvivő nem árulta el, hogy a csapat bevezet-e különleges biztonsági óvintézkedéseket, mindenesetre a Brit Nagykövetség szerint Mexikóban a közbiztonság „súlyos probléma”, és azt javasolják az állampolgároknak, hogy tartsák autójuk ablakait és ajtajait zárva, különösen a piros lámpáknál.

Nem ez az első alkalom, hogy F1-es csapatok tagjait rablótámadás éri: 2010-ben a Brazil Nagydíj előtt Jenson Button autója lett célpont Sao Paolóban, de a tapasztalt járművezetőnek köszönhetően megúszta a helyzetet, a Sauber szerelői viszont nem voltak ilyen szerencsések aznap, őket a fegyveresek ki is fosztották a városban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!