Megtámadták a Mercedes egyik tagját Mexikóban

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Mexikói Nagydíj
Mercedes' AMG Petronas F1 Team British driver Lewis Hamilton, drives his car during the Formula One Mexico Grand Prix practice session at the Hermanos Rodriguez circuit, in Mexico City on October 28, 2016. / AFP PHOTO / ALFREDO ESTRELLA
Vágólapra másolva!
Fegyveres támadás áldozata lett a csapat egyik munkatársa, miután megérkezett a hétvégi F1-es futam helyszínére. Úgy döntött, hogy a nem tér azonnal haza, hanem megvárja a verseny végét.

Erőszakos bűncselekmény árnyékolja be a vasárnap zajló F1-es Mexikó Nagydíj felvezetését. Noha a közönség eufórikus hangulatot teremt a pályán, a közbiztonság nem megfelelő az ország fővárosában, és ennek a Mercedes-csapat egyik tagja látta kárát, akit fegyveresek támadtak meg rögtön azután, hogy leszállt a repülőről, és elindult a szállodája felé.

„A csapatunk egyik tagját kirabolták, amikor szerdán a reptérről a városba tartott, és megállt a forgalomban – idézte a Mercedes szóvivőjét a Press Association. – Pénztárcákat és órákat vittek el tőlük, de fizikai sérülést nem szenvedtek, bár nyilvánvaló okokból megrázták őket az események.”

Üdv Mexikóban! Forrás: AFP/Alfredo Estrella

A tudósítás szerint a meg nem nevezett csapattag nem magas beosztású, de civil ruházatot viselt, és egy sofőrös autó szállította őt az útvonalon. A szóvivő nem árulta el, hogy a csapat bevezet-e különleges biztonsági óvintézkedéseket, mindenesetre a Brit Nagykövetség szerint Mexikóban a közbiztonság „súlyos probléma”, és

azt javasolják az állampolgároknak, hogy tartsák autójuk ablakait és ajtajait zárva, különösen a piros lámpáknál.

Nem ez az első alkalom, hogy F1-es csapatok tagjait rablótámadás éri: 2010-ben a Brazil Nagydíj előtt Jenson Button autója lett célpont Sao Paolóban, de a tapasztalt járművezetőnek köszönhetően megúszta a helyzetet, a Sauber szerelői viszont nem voltak ilyen szerencsések aznap, őket a fegyveresek ki is fosztották a városban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!