Társoldalunk:

Az F1-es glória olyan, mint egy szem elé húzott sapka

2016.10.29. 19:25

Kevin Magnussent nagyon zavarta a kilátásban, amikor kipróbálta, ezért más megoldás kifejlesztését javasolja. Pascal Wehrlein azt mondta, idővel meg lehet szokni a fejvédő eszköz jelenlétét a pilótafülkében ülve.

A Mexikói Nagydíj első, még pénteki edzésén újabb versenyzők ismerkedhettek meg vezetés közben a glóriaként ismertté vált fejvédő eszközzel. Ezúttal többnyire a mezőnynek rendszerint a második felébe tartozókon volt a sor, hogy kipróbálják, így a sauberes Felipe Nasr, a renault-s Kevin Magnussen és a manoros Pascal Wehrlein is lehetőséget kapott erre.

Magnussen már korábban sem volt elragadtatva az eszköztől, és a tesztelés után sem változott a véleménye. "Nem lelkesedem érte. Idegen elemnek tűnik. Olyan a kilátás, mintha a szemünk elé lehúztunk volna egy sapkát: látjuk, merre haladunk, de mást nem. Nem tetszik – nyilatkozta. - "A kilátás nem olyan jó, mint reméltem. Azokon a pályákon, ahol szintemelkedések vannak, ez probléma lesz."

Talán egyéb megoldásokat is meg kellene nézni.

Magnussen a glóriávalForrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Felipe Massa az UOL-nak azt mondta, szerinte csak az egyenesekben szűkíti a látóteret a glória, és inkább azt tartja problémásnak, hogy miatta nehezebb ki-be szállni az autóba. Ezt mások is említették korábban.

Wehrlein sem barátkozott meg könnyen az év elején felbukkant védőkerettel, de úgy érzi, némi összeszoktatás után mindenki elfeledi a szokatlan látványt. "Nagyon furcsának éreztem - mondta a glóriáról. - Abnormálisnak tűnik, amikor először vezetünk vele – mindig ezt érezzük, amikor olyasvalami van a szemünk előtt, aminek nem kellene ott lenni."Az első kör különös volt, de utána hozzá lehet szokni."A német versenyző egyébként szinte rögtön kigurult az egyik kanyarnál a fűre lassú tempóval, amikor kihajtott a garázsból az újítással. "Valamiért nem figyeltem - mondta. – Talán még aludtam. Reggel 6-kor keltem, ami talán túl korai volt számomra."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!