A McLarennek előnyére válhat, hogy elvérzett a Q2-ben

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Fernando Alonso, McLaren
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: Fernando Alonso of Spain driving the (14) McLaren Honda Formula 1 Team McLaren MP4-31 Honda RA616H Hybrid turbo on track during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2016 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Alonso és Button is örül, hogy szabadon választhatnak gumit a rajthoz, plusz bónuszként mindketten a pálya tiszta oldaláról indulhatnak. Button egyenesen hátrányosnak tartaná, ha bejutottak volna a Q3-ba, de ott utolsóként végeznek.

Bejött Fernando Alonso jóslata, a McLaren nem élte meg az időmérő utolsó felvonását Mexikóban. A spanyol a Q2-ben 113 ezreddel végzett az utolsó továbbjutó, Carlos Sainz mögött, míg Jenson Button 2-vel mögül, a 13. pozícióból indulhat majd a futamon.

A versenyzők ennek dacára majdhogynem vígan értékelték az eredményt, ugyanis

valószínűleg jobban jártak így, mintha bejutottak volna a Q3-ba, de ott csak sereghajtóként zárnak.

"Számunkra az lehetett volna a legjobb forgatókönyv, ha a 11. és a 12. helyet szerezzük meg - mondta Button. - A 9. és a 10. nem lett volna annyira jó, mert szívás a szuperlágy gumin rajtolni, így viszont nekünk lehet jobb stratégiánk holnapra." A rajtrács tiszta oldala miatt a 13. helynek jobban örül, mintha 12. lett volna – onnan a Force India pilótája, Sergio Pérez fog nekivágni a távnak.

Alonso ezúttal nem tudta bevinni a McLarent a Q3-ba Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A McLaren továbbjutásához szuperlágy gumik bevetésére lett volna szükség, amivel viszont meg lett volna kötve a pilóták keze a stratégia terén. A piros csíkos abroncsok egyelőre rövid életűek, és Buttont meglepné, ha Alonsótól hátrafelé sokan választanák a rajthoz őket.

A spanyol versenyző sem búsult az eredmény miatt. "A tiszta oldalon található a 11. kocka, ráadásul szabadon választhatunk gumit a rajthoz - értékelt. - Sok minden a kezünkre játszott."

Alonso ugyanakkor nem tagadta: miután néhány versennyel ezelőtt előkelőbb helyekért is harcolhattak, nem örömteli számára, hogy most ezzel a pozícióval kell megelégednie.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!