Társoldalunk:

Alonso és Button sem tudja, mi lesz a McLaren elnökével

2016.10.28. 20:23

A kétszeres világbajnok is csak a sajtóból tud arról, hogy Ron Dennis elbúcsúzhat a McLaren csoport éléről, de Jenson Button szerint ez nem is lényeges.

Távozhat az év végén a McLaren csoport elnöke, Ron Dennis. Bár a többségi tulajdonos Mumtalakat, és Bernie Ecclestone is marasztalja az F1-es veteránt, tartja magát a pletyka, hogy az igazgatótanács élére új személy kerülhet. A kétszeres világbajnok Fernando Alonso a Sky Sportsnak azt mondta, hogy valószínűleg ő is ugyanazokat a dolgokat olvasta, mint mindenki más.

„Mostanában elég következetes eredményeket hozunk, Mexikó és Brazília között, vagy utána Abu-Dzabi előtt a csapattal leülünk, és megbeszéljük, hogy mi igaz ezekből a dolgokból. Most viszont nem sokat tudok mondani. Már nagyon sok éve versenyzünk, Ron már a McLaren részévé vált, ahogy a McLaren is Roné. Ez mindig is így volt.”

Nem tudják, hogy mi lesz a főnökük főnökévelForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Alonso szerződése a 2017-es szezon végéig tart, így ő jövőre is a csapatot fogja erősíteni, függetlenül attól, hogy ki lesz az istállót is magában foglaló vállalatcsoport első embere.

Először nézzük meg, hogy mi a helyzet valójában. Ha valami változás történt, arról én nem tudok.”

Csapattársa, Jenson Button a szezon végén szabadságra megy, de az eddig elmondottak alapján nem kizárt, hogy 2018-ra visszaül a McLarenbe, legalábbis egy újabb kétéves szerződést kötött a Ron Dennis-vezette McLarennel.

Ron Dennis jövője egyelőre nem tisztázottForrás: AFP

„Ez az egész még csak pletyka, majd meglátjuk, hogy van-e benne valami igazság – kommentálta Dennis esetleges távozását, majd azt mondta, az ő jövőjét ez nem érinti. – Egy megállapodást soha sem egy személlyel kell megkötni. Az igazgatótanácsnak kell azt mondania, hogy igen vagy nem.”

A 2009-es világbajnok azt is leszögezte, hogy egyelőre nem gondol a visszatérésre, mert jövőre nem akar versenyezni, sőt a visszavonulását is kilátásba helyezte.

„Nem célom, hogy jövőre versenyezzek, sőt az sem, hogy valaha így tegyek. Hat hónap múlva viszont lehet, hogy ez megváltozik, és ismét erre vágyom majd. Ez Ron ötlete volt, amikor Spában beszéltünk, ő változtatta meg a véleményemet, hogy maradjak.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!