Vágólapra másolva!
A Williams pilótája továbbra is kitart amellett, hogy korábbi csapattársa büntetést érdemelt volna azért, mert összeütköztek az USA Nagydíjon. Sainz is bosszankodott, de csak barátilag.

Több látványos csata is kialakult az F1 középmezőnyében az USA Nagydíj során, ezek egyik legfontosabb pillanata az volt, amikor Fernando Alonso megpróbált túljárni Felipe Massa eszén, és egy szűk rést kihasználva előzte meg a Williamst, de összekoccantak, és mindketten kicsúsztak. Massa defektet kapott, Alonso viszont célba ért az 5. helyen, és még a büntetést is megúszta.

„Ha megnézzük a felső kamera képét, az előzése lenyűgözőnek tűnik, de nagyon messziről jött, nem fékezett, miközben én már befordultam. Ha nem lettem volna ott, akkor egyenesen kicsúszott volna a pályáról – magyarázta Massa az eseményeket a Motorsport.com-nak. – Még úgy is lesodródott, hogy nekem ütközött. Nem próbáltam zárni az ívet, mert olyan messziről jött.

Massa és Alonso az idén már többször megvívott egymással Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

Massa odáig ment, hogy azt mondta Alonsóról:

A Williams pilótája kifogásolta azt is, hogy a következő három kör alatt Alonsónak egy másik kihágása is volt, úgy előzte meg Carlos Sainzot, hogy később kiszélesítette a pályát. Szerinte ez is azt mutatja, hogy az FIA nem tartatja be következetesen a szabályokat, pedig ez most a fékezés alatti irányváltások ügyében egyébként is rendszeres téma a versenyzői eligazításokon.

„Ez két különböző dolog: Fernando nem váltott irányt a féktáv során, csak másként próbált előzni. Az utolsó körök alatt mindent megpróbált, amit csak lehet, nem is hibáztatom ezért. Az viszont biztos, hogy bevetődött a kanyarba, és nekiment az autómnak. Nem mondom, hogy ne próbálkozzon, de ezzel túl messzire ment. Ha nem vagyok ott, be sem tud fordulni a kanyarban.”

Egyetértett Massával a csapatra technikai igazgatója, Pat Symonds is, aki szerint Alonso egyszerűen támasztéknak használta a Williamst, ezért tényleg büntetést érdemelt volna az ütközés és az eleve reménytelen előzési kísérlet miatt.

A másik előzés kárvallottja, Sainz viszont azt mondta, ő sportszerű játszadozásnak tartotta a csatáját Alonsóval.

„Amikor a verseny után találkoztunk, azt kérdezte, hogy ejtőernyő van-e az autóm mögött, mert olyan lassan mentem az egyenesben. Azt válaszoltam, hogy ’te csirkefogó, nem kellett volna elkapnod’, és csak nevettünk, mert nagyon élveztük a csatát. Biztosra veszem, hogy ő is örül, mert az 5. lett azzal a McLarennel. Mindketten boldog versenyzők vagyunk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!